Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
«МАЛЮЄ» КАРТИНИ ПРАСКОЮ
Замість пензля художник із Вінниці Олександр Пелешко тримає у руках звичайну праску. Цим побутовим приладом чоловік пише картини, повідомляє 5.ua. Придатний до роботи інструмент має бути без тефлонового покриття і отворів для пари. Майстер починає творити після того, як на розігрітій прасці розтопить воскову крейду. В його доробку — десять творів. Ці картини можна не лише побачити, а й відчути на дотик. Завдяки цьому такий живопис доступний навіть незрячим.

Митець зізнається: зазвичай починає писати праскою без попереднього задуму картини. Малювати у такий спосіб подобається і дружині художника. Вона за освітою інженер-проектувальник, але у мистецькому доробку також має кілька робіт. Художник обіцяє незабаром улаштувати майстер-клас, на якому навчатиме охочих своєї техніки.

КОЛЕКЦІЯ ЖИВИХ МЕТЕЛИКІВ
Сад тропічних метеликів відкрила 32-річна Ганна Юренко. У минулому — адвокат, нині фахівець зі стресотерапії. Донеччанка зацікавилася метеликами того літа і так загорілася, що у грудні створила власну колекцію і відкрила її для відвідувань, повідомляє gazeta.ua.
Раз на тиждень власниця тропічного саду замовляє по інтернету 30 нових коконів, із яких з'являються на світ метелики. Харчуються вони фруктовим соком, яким господиня просочує вату, або добувають його, запускаючи хоботок у банани й апельсини. Оновлювати колекцію треба постійно, бо метелики живуть від трьох днів до трьох тижнів. Єдиний довгожитель — метелик монарх, він у природі живе до півроку.
Ганна стверджує, що її сад має терапевтичний вплив. У Стокгольмі є клініка, де лікують метеликами і квітами. Втому і депресію знімають спогляданням краси. У колекції є метелики з Індонезії, Філіппін, Пакистану, Південної Америки. Їх понад п'ятдесят.
також у паперовій версії читайте:
  • РЕКОРДИ
  • ЕКСПО
  • ЗНАХІДКИ
  • СТАТИСТИКА
  • ДИВА
  • МАНДРИ
  • ФАКТ
  • ЦІКАВА ПЛАНЕТА

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».