Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
УКРАЇНСЬКА ДРУКОВАНА КНИГА РЕКОРДІВ
В Україні з'явився свій друкований аналог Книги рекордів Гіннесса — «Національний реєстр рекордів України», повідомляє i-pro.kiev.ua. Раніше рекорди фіксували на сайті. У книжці, яку представили у Києві, зібрали досягнення, встановлені за 21 рік незалежності України (близько 200), і розділили за напрямами: «Технології», «Спорт», «Космос», «Повітряні рекорди», «Колекції», «Світ речей», «Людські досягнення», «Автомобілі», «Їжа та напої», «Усе найбільше» і «Усе найменше».

За словами керівника проекту Лани Вєтрової, серед українських досягнень є, приміром, найменша Конституція України — книжка легко розміщується на п'ятикопійчаній монеті; рекорди українського силача Назарія Павліва, котрий за хвилину 43 секунди надув і розірвав сім медичних грілок і протягнув за собою 24-тонну вантажівку з колодами; альпіністів, які зіграли у футбол на висоті шести кілометрів у Гімалаях; черкащанки Анни Янко, котра не стриглася 28 років і відростила волосся завдовжки понад два метри.
Збірник українських рекордів випускатимуть щороку, кожне досягнення підтверджуватиметься фотографіями й посиланнями на відеоролики.

ПАМ'ЯТНИК ТАРАСОВІ ШЕВЧЕНКУ В ЗАПОРІЖЖІ
З огляду на святкування 200-ліття від дня народження великого Кобзаря — Тараса Шевченка, яке відзначатимуть 9 березня 2014 року, виконавчий комітет міської ради ухвалив рішення увічнити пам'ять про українського поета, встановивши йому пам'ятник, повідомляє unn.ua. Монумент розташовуватиметься на площі між вул. Ф. Дзержинського та проспектом В. Леніна, навпроти Запорізького музично-драматичного театру імені В. Магара в Жовтневому районі.
Проект монумента затверджено за результатами відкритого конкурсу на найкращу проектну пропозицію пам'ятника Т. Шевченку. Перемогу здобула робота, запропонована скульптором Владленом Дубініним і архітектором Юрієм Бірюковим.
також у паперовій версії читайте:
  • ФАКТ
  • РЕКОРДИ
  • ХОБІ
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ЕКСПО
  • МАНДРИ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».