Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СУСПІЛЬСТВО
ДРУГИЙ ВИРОК ЛУЦЕНКУ
17 серпня колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка було засуджено до двох років обмеження волі у справі про організацію незаконного стеження під час розслідування отруєння кандидата у президенти Віктора Ющенка.

У постанові суду також наголошується, що екс-міністру заборонено протягом трьох років обіймати певні посади.
Крім того, суд засудив інших обвинувачених у цій справі, колишніх співробітників Департаменту кримінального розшуку МВС Володимира Тарасенка і Олега Павленова до 8,5 тис. грн штрафу.
Після ухвалення вироку в приміщенні Печерського суду Юрій Луценко заявив, що в країні немає можливостей для захисту людей.
«Україна абсолютно позбавлена можливості захисту простих і непростих людей. Сьогоднішній вирок — це вирок усій системі. Я обіцяю вам, що, незважаючи на вирок і те, що мене найближчим часом відправлять до колонії, робитиму все, що від мене залежить, щоб позбавити вас мафії»,— заявив Ю. Луценко. Він також висловив співчуття, що в цій країні «таке правосуддя».
Раніше, 27 лютого 2012 року, Печерський райсуд Києва засудив Ю. Луценка до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна (643 тис. грн. компенсації МВС за завдану шкоду) за заволодіння державним майном та перевищення службових повноважень.
16 травня Апеляційний суд Києва визнав правомірним цей вирок. 3 липня 2012 року Європейський суд з прав людини визнав порушення у справі Ю. Луценка і зобов’язав Україну виплатити йому 15 тисяч євро компенсації.

* * *
Представники державного обвинувачення вважають, що після вироку вже немає підстав утримувати екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка у слідчому ізоляторі і він буде етапований до місць позбавлення волі.
Про це після завершення судового засідання заявив у коментарі журналістам прокурор Віктор Клименко. «На сьогоднішній день відпали підстави утримувати Луценка в СІЗО і він буде етапований до закладу пенітенціарної служби»,— сказав він.

* * *
Як передає УНІАН, після судового засідання у коментарі журналістам адвокат Ю. Луценка Олексій Баганець заявив: «Цей вирок щодо Луценка є незаконним ні на підставах зібраних доказів, ні з урахуванням досліджених матеріалів». О. Баганець наголосив, що захист оскаржить вирок в Апеляційному суді.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • ПРИЧИНУ ШУКАЙМО В СОБІ
  • СУД ТЯГНУТИМЕ З РІШЕННЯМ?
  • ХТО ЗАХИЩАТИМЕ УКРАЇНУ?
  • У ФОКУСІ ЗАРУБІЖНИХ ЗМІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».