Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
ВЕРЕСНЕВИЙ ГУЦУЛЬСЬКИЙ ЗБІР
22–23 вересня відбудеться XX Міжнародний гуцульський фестиваль, повідомляє i-pro.kiev.ua. Розпочнеться він з науково-практичної конференції, до участі в якій запрошені представники наукових установ, краєзнавці й мистецтвознавці Галичини, Буковини, Закарпаття, інших регіонів України та представники далекого і ближнього зарубіжжя.

У фестивальних заходах братимуть участь фольклорно-етнографічні колективи та виконавці, вокальні ансамблі й співаки, оркестри народних інструментів, троїсті музики, солісти-інструменталісти на гуцульських народних інструментах, самодіяльні театри, читці-декламатори, гумористи, танцювальні колективи, майстри образотворчого, декоративно-ужиткового мистецтва гуцульського регіону, інших місцевостей України і зарубіжжя, в репертуарі яких є твори на гуцульську тематику.

СВЯТО КРИМСЬКОТАТАРСЬКОЇ І ТЮРКСЬКОЇ КУЛЬТУР
23–26 серпня в Євпаторії пройде IX Міжнародний фестиваль кримськотатарської і тюркської культур «Гезлев къапуси», повідомляє Укрінформ. Він відкриється виставкою декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва і традиційним літературним читанням, присвяченим творчості Ашика Омера.
24 серпня в краєзнавчому музеї відбудеться виставка «Золота нитка через століття» до 100-річчя з дня народження вишивальниці Зулейхи Бекірової, а також майстер-клас із золотого шиття. Третій день фестивалю збере учасників міжнародного турніру з кримськотатарської боротьби «Куреш» на пляжі «Блакитний берег». Велика концертна програма готується на останній фестивальний день. На гала-концерті на Театральній площі виступлять учасники ансамблю «Мерджан», фольклорних ансамблів «Джеміле», «Учан-су», «Къирим». Спеціальним гостем фестивалю буде гітарист-віртуоз, народний артист України Енвер Ізмайлов.
також у паперовій версії читайте:
  • ЦІКАВА ПЛАНЕТА
  • РЕКОРДИ
  • ЕКСПО
  • ЗНАХІДКИ
  • ФАКТ
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • СТОЛИЦЯ
  • ПОСТАТІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».