Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
ПОЛТАВСЬКИЙ УДАР
Київське «Динамо» зазнало першої поразки в новому сезоні. Кривдником команди Юрія Сьоміна стала полтавська «Ворскла», яку наставник киян відверто недооцінив і вирішив перемогти малою кров’ю. Випустивши так званий другий склад, Сьомін розраховував і три очки взяти, і поберегти основних гравців перед матчем з «Боруссією», але «Ворскла» виявилася настільки міцним горішком, що розкусити його не вдалося.

Без Мігеля Велозу, що залишився в Києві, в киян втратився зв’язок між захистом і нападом. Оборона зіграла як завжди погано — м’яч у ворота Коваля був привезений Тайе Тайво, який вивів Громова на побачення з власним голкіпером. Вукоєвич багато порушував правила, Гусєв не встиг відновитися від матчу збірної, Мілевський разом з Марко Рубеном взагалі незрозуміло чим займалися на полі. Єдиним, хто додавав гостроти в гру киян, був Дуду, але жодного влучного удару по воротах Долганського йому завдати не вдалося. «Ворскла», яку на гру вивів новий наставник, зіграла дисципліновано і грамотно, так як і треба грати проти суперника рівня «Динамо». Господарі перекривали зони, збивали темп, який пропонували кияни, і зуміли використати свій момент. Хоча, коли в другій половині кияни великими силами побігли на ворота суперника, в Безуса і Лієтави були ще моменти для взяття воріт, проте єдиного м’яча Громова вистачило для здобуття позитивного результату. У другому таймі Сьомін випустив на поле Гармаша, Ярмоленка та Ідейє, проте в цій грі магія Брауна не спрацювала і відзначитись він не зумів. І вся справа не в тому, що нігерієць не прагнув забити, чи не робив нічого для цього — нікому було віддати передачу на форварда. Ярмоленко теж особливого враження не справив, запам’ятавшись лише кількома ударами, які без проблем парирував Долганський. У підсумку, кияни багато атакували, Але змінити рахунок не змогли.
Програшем «Динамо» сповна скористався донецький «Шахтар», який очолив турнірну таблицю українського чемпіонату. У матчі шостого туру «гірники» на запчастини розібрали оборону «Чорноморця» і відірвалися від свого основного переслідувача на три очки.
Одесити почали гру доволі активно, проте вже на третій хвилині пропустили м’яч у власні ворота. Однак команда Романа Григорчука не опускала руки і продовжувала шукати шляхи до воріт П’ятова, хоча оборона «Шахтаря» не давала їм можливостей для реалізації задуманого. Перша половина завершилася за більш-менш рівної гри, «Шахтар» грав на результат і не особливо форсував події.
У другому таймі гра продовжилась за сценарієм перших сорока п’яти хвилин. До середини тайму «гірники» збільшували свій натиск на ворота одеситів, Луческу для поліпшення атакувальних дій випустив на поле Девіча і Вілліана, і гра пішла під диктовку гостей. Для захисників «Чорноморця» — це були страшні хвилини. «Шахтар» повністю притис одеситів до їхнього штрафного майданчика і постійно тримав у напрузі голкіпера Безотосного. Проте воротар ніяк не зміг допомогти своїй команді в моментах, коли забивали гості. Подвоїв рахунок Тейшейра, який добив м’яч у ворота після удару Мхітаряна. Після цього «гірники» взяли невелику паузу і продовжили знущання над обороною суперника після 80-ї хвилини. По черзі у воротах одеситів розписалися Вілліан і Мхітарян, причому Генріх забив двічі, відзначившись у сумі хет-риком. За десять хвилин «Чорноморець» був нокаутований, і вже під завісу гри арбітр зафіксував положення поза грою в Бурдужана, який вискочив сам на сам із П’ятовим, проте повтор чітко показав, що офсайда не було. І щоб смак поразки для Одеси був не таким гірким, Ярослав Ракицький, можна сказати, подарував м’яч Діденку, який і забив гол престижу на останніх хвилинах. «Шахтар» ще раз довів, що в гарній формі підходить до Ліги чемпіонів. Перемога команді Луческу далась легко, знову класну гру продемонстрував Мхітарян. Єдине, що неприємно, так це травма, яку ще на початку гри отримав Дмитро Чигринський. Утрата такого захисника перед стартом єврокубкової кампанії може серйозно вплинути на гру команди в обороні.
На «срібну» сходинку міг вийти «Дніпро», якби здолав у дербі «Кривбас». За словами капітана «дніпрян» Руслана Ротаня, поєдинок справді був принциповим. Було багато боротьби й обмаль гольових моментів. Криворіжці відстояли нулі, залишивши обласний центр на третьому місці. А наставник «Дніпра» Хуанде Рамос заявив, що в цьому двобої лише його підопічні прагнули перемогти.
Навряд чи в когось були сумніви, що «Металіст» переграє в Ужгороді «Говерлу». Зусиллями південноамериканського легіону команда Мирона Маркевича настукала господарям три м’ячі, тоді як Олександр Горяїнов зберіг свої володіння в недоторканності. Підопічні Олександра Севідова залишаються єдиним колективом без набраних очок.
Недалеко пішов від колишніх колег по першій лізі й запорізький «Металург». Підопічні Сергія Ковальця не дотягнулися до нічиєї в близькому його серцю Львові. «Карпати», хоч і грали на стадіоні «Україна» завершальні 35 хвилин у меншості, пропустили тільки раз. Оскільки перед цим відзначилися двічі, то оформили другу домашню перемогу поспіль.
А от ще одному колективу із західного регіону, «Волині», забракло холоднокровності, аби утримати перевагу у два м’ячі. Команда Анатолія Дем’яненка пропустила двічі в останні 10 хвилин зустрічі із «Зорею». І це при тому, що з 75-ї хвилини луганчани грали вдесятьох. Юрій Вернидуб назвав своїх підопічних «справжніми чоловіками». Вони продовжують сенсаційно триматися у верхній частині турнірної таблиці.
До «Кривбасу» й «Зорі» підтягнувся «Арсенал». Минулої п’ятниці кияни вирвали три очки в «Іллічівця» — перед фінальним свистком навіс із флангу замкнув головою Володимир Гоменюк.
А Микола Павлов і надалі керує діями «Іллічівця» із глядацької трибуни. Колишні працедавці з «Ворскли» намагаються «здерти» з «Металурга» гроші за перехід тренера до завершення контракту з попереднім клубом. Хоча сам Павлов вважав, що розійшовся з ними за взаємною згодою сторін.

Результати матчів шостого туру:
«Арсенал» (Київ) — «Іллічівець» (Маріуполь) — 2:1
Голи: 1:0 — Шацьких (11), 1:1 — Окріашвілі (26), 2:1 — Гоменюк (87)
«Говерла» (Ужгород) — «Металіст» (Харків) — 0:3
Голи: 0:1 — Крістальдо (17), 0:2 — Вілліан (29), 0:3 — Крістальдо (80)
«Кривбас» (Кривий Ріг) — «Дніпро» (Дніпропетровськ) — 0:0
«Ворскла» (Полтава) — «Динамо» (Київ) — 1:0
Гол: 1:0 — Громов (26)
«Металург» (Донецьк) — «Таврія» (Сімферополь) — 1:1
Голи: 1:0 — Мораеш (9 — пен.), 1:1 — Назаренко (89 — пен.)
«Карпати» (Львів) — «Металург» (Запоріжжя) — 2:1
Голи: 1:0 — Ксьонз (33), 2:0 — Касьян (52), 2:1 — Матяж (67)
«Волинь» (Луцьк) — «Зоря» (Луганськ) — 2:2
Голи: 1:0 — Пилипчук (32), 2:0 — Рамон (55), 2:1 — Ідахор (82), 2:2 — Грицай (90)
«Чорноморець» (Одеса) — «Шахтар» (Донецьк) — 1:5
Голи: 0:1 — Мхітарян (3), 0:2 — Тейшейра (63), 0:3 — Вілліан (81), 0:4 — Мхітарян (83), 0:5 — Мхітарян (85), 1:5 — Діденко (90+4).

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • РЕАБІЛІТАЦІЯ «ДИНАМО»

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».