Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
«МАМАЄВА СЛОБОДА» ГУРТУЄ МАМАЇВ
У переддень свята Дня Незалежності України — 23 серпня, у Києві, в козацькому селищі «Мамаєва Слобода» відбудеться з'їзд усіх людей із прізвищем Мамай, котрі мешкають як в Україні, так і за її межами, повідомляє ridna.ua. Мета заходу — консолідація всіх українців навколо національно-культурних надбань козацької доби.

На майдані селища по обіді козаки сядуть за один святковий стіл спільно з людьми, що мають прізвище Мамай, так як це зазвичай робили пращури, пустять по колу братину «Козака Мамая», наповнену хмільним медом, та гучно крикнуть «Слава!» на честь молодої, але з тисячолітньою історією держави під назвою Україна. Після символічного козацького бенкету в програмі заходу: концерт фольклорних колективів і показові виступи козаків верхи на конях. На завершення свята вдарять козацькі литаври та пролунають залпи гармат на честь великої родини під йменням Українці.

БІЛИЙ РОЯЛЬ— У ЦЕНТРІ ЧЕРКАС
У сквері за Черкаською обласною радою встановили білий рояль, повідомляє gazeta.ua. Каркас музичного інструмента виготовили інженери тутешнього заводу «Темп», а обшивали композитом місцеві скульптори й дизайнери. Рояль стоїть на сцені-подіумі. На інструменті красується напис «Черкащина». Каркас має розмір класичного рояля, звук видобувають з електропіаніно.
Концерти відбуватимуться у п'ятницю, суботу, неділю, а потім, можливо, й щовечора до 21 чи 22-ї години, щоб не створювати дискомфорт людям, які живуть поруч. Електропіаніно вийматимуть із корпуса після концертів. Рояль стоятиме у сквері аж до холодів.
також у паперовій версії читайте:
  • ФАКТ
  • РЕКОРДИ
  • ЗНАХІДКИ
  • ДИВА
  • ЦІКАВА ПЛАНЕТА
  • ФЕСТИВАЛІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».