Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); УКРАЇНА І СВІТ
АМЕРИКАНСЬКІ ПЕРЕГОНИ БЕЗ «ТРЕТЬОЇ СИЛИ»
Президентські виборчі перегони у США вступили у важливу стадію офіційного висунення у кандидати на партійних з'їздах, які демократи й республіканці проведуть за місяць. Перелік кандидатів фактично сформовано. Тож для чинного президента Барака Обами та його конкурента-республіканця Мітта Ромні все з процедурою висунення зрозуміло.

Головну інтригу у передвиборчі з'їзди внесе лише пошук гідних кандидатів на посаду віце-президента. Зокрема, у республіканців колишній державний секретар Кондоліза Райс офіційно відмовилася від пропозиції бути віце-президентом у тандемі з Міттом Ромні. Американська преса вбачає причини цього рішення у проблемах зі здоров'ям у Кондолізи Райс.
Її наступниця на посаді державного секретаря Гілларі Клінтон, котра недавно встановила неофіційний рекорд за кілометражем, який налітала, керуючи американською дипломатією, також має намір піти з великої політики у січні 2013 року. Найпевніше Обама обере у напарники чинного віце-президента Джо Байдена, натомість Ромні свій вибір триматиме у таємниці до самого з'їзду.
Зрозуміло, що на цьогорічних листопадових виборах на американців знову чекає «полюсне» голосування. Як стало традицією для американської політичної культури, жодна «третя сила» навряд чи кине виклик фаворитам. Хоча «Зелена партія» США висунула на посаду президента 62-річну Джілл Стайн, її мало хто знає на федеральному рівні. Утім, вона сподівається вклинитися у боротьбу фаворитів із оригінальною програмою, яка передбачає заборону видобутку нафти і газу на Алясці та сланцевого газу по всій Америці. Однак це положення «зеленої програми» навряд чи влаштовує більшість американців, які сподіваються, що більш-менш дешеві енергоносії посприяють запуску закритих під тиском глобалізації індустріальних гігантів у США, забезпечать створення нових робочих місць та подолання економічної кризи. Це гарантують передвиборчі програми як Обами, так і Ромні.
Схожі й їхні пропозиції щодо зовнішньополітичних пріоритетів, які полягають у максимальному збереженні глобального впливу США. Відмінності у програмах кандидатів стосуються нюансів оподаткування середнього класу, а також легальності одностатевих шлюбів. Щоправда, штаб передвиборчої кампанії Обами не в захваті від ініціативи повного узаконення одностатевих шлюбів на федеральному рівні, оскільки ця ідея поділяє електорат приблизно на однакові частини.
Недавній випадок у Денвері (штат Колорадо), де психічно хворий розстріляв глядачів фільму про «Бетмена», знову актуалізує питання вільного обігу вогнепальної зброї. Тож тем передвиборчої кампанії вистачає і від відповідей провідних кандидатів на суспільні запити залежатиме результат голосування на виборах президента 6 листопада 2012 року.
також у паперовій версії читайте:
  • ІРАНСЬКО-САУДІВСЬКЕ ПРОТИСТОЯННЯ
  • ІНДІЯ З НОВИМ ПРЕЗИДЕНТОМ
  • ІЗРАЇЛЬ: МІЖ СОЦІАЛЬНИМИ ПРОТЕСТАМИ І ТЕРАКТОМ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».