Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
«ЛІТЕРАТУРНИЙ ПАРОПЛАВ»
Українські та російські письменники вирушили у творче турне по Дніпру та Чорному морю, повідомляє Укрінформ. Культурологічна акція «Літературний пароплав» відбувається в межах роботи VIII Київської міжнародної книжкової виставки-ярмарку.

Упродовж трьох тижнів учасники туру, крім Києва, побувають у Черкасах, Кременчуці, Дніпропетровську, Запоріжжі, Херсоні та Миколаєві. Завершиться тур в Одесі. В усіх містах відбудуться зустрічі з читачами, прес-конференції, презентації нових книжок, автограф-сесії, публічні читання, концерти, передачі книжок обласним і міським бібліотекам, книгозбірням навчальних закладів. Безпосередньо на пароплаві проходитимуть творчі дискусії, засідання «круглих столів» з актуальних літературознавчих питань. Під час туру відбудеться запис відеопроекту «Письменник–читач».

ІСТОРІЯ ЧЕРНІГОВА В ОДНІЙ КНИЗІ
Старовинне місто Чернігів отримало книгу, де описано всю його історію — від часів заснування і до наших днів, повідомляє Укрінформ. Твір, виданий у київському видавництві «Темпора», називається «Чернігів. Історія міста». Автор — Сергій Леп'явко, відомий чернігівський історик, професор Ніжинського державного університету імені М. Гоголя.
За словами науковця, взятися за таку копітку роботу його спонукала відсутність книжки, де історію Чернігова було б викладено повністю. У роботі над твором він використав близько 400 джерел, майже 70 відсотків інформації — маловідомі факти. Прикрасили видання, обсяг якого 430 сторінок, добірні ілюстрації, взяті як із музеїв, так і приватних колекцій.
також у паперовій версії читайте:
  • ФАКТ
  • ДИВА
  • ЗНАХІДКИ
  • ЦІКАВА ПЛАНЕТА
  • СТОЛИЦЯ
  • МАНДРИ
  • РЕКОРДИ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».