Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); КУЛЬТУРА
«НАТХНЕННЯ» ПОЄДНАЛО ДРУЗІВ
З ініціативи Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. Карпенка-Карого під егідою Національної комісії України у справах ЮНЕСКО від 25 березня до 3 квітня у Києві проходив ІІІ Міжнародний фестиваль театральних шкіл «Натхнення». Його проведення підтримали Міністерство культури України, ІNTECO і фонд Рината Ахметова «Розвиток України».

На цьому бієнале, що сприяє розвитку театральних традицій і зміцненню міжнародних зв'язків, було представлено 15 творчих навчальних закладів світу — театральних шкіл України, Болгарії, Вірменії, Китаю, Молдови, Польщі, Португалії, Румунії, Словаччини та Угорщини.
У рамках фестивалю його учасники представляли свої кращі програми — покази вистав, уривків із спектаклів, майстер-класи. Проходили обговорення побаченого, «круглі столи» щодо проблем розвитку театру і вищої мистецької освіти.
Україна на цьому огляді була представлена кількома колективами: Київським національним університетом театру, кіно і телебачення, студенти якого показали вистави «Побачення хоча і відбулось, але...», створену за оповіданнями Антона Чехова; «Скажена кров» Нуркана Рпулата, «Наталка Полтавка» І. Котляревського. А ще — Львівським національним університетом імені І. Франка, вихованці якого показали п'єсу Володимира Винниченка «Натусь». Ужгородський коледж культури і мистецтв провів майстер-клас із біомеханіки (за системою В. Мейєрхольда).
Чимало цікавих робіт показали інші учасники фестивалю. Особливий успіх випав на долю вистави «Двоє полонених чоловіків» за п'єсою М. Горнічека, яку виконали студенти Академії мистецтв з Баньска Бистріца (Словаччина). Добре сприйняли гротеск «Гра» С. Мрожека, який показали представники Театральної академії імені О. Зельверовича з Варшави.
Фінальним акордом фестивалю «Натхнення» став гала-концерт за участю його учасників і гостей, який пройшов у приміщенні Національного академічного театру імені І. Франка, де було вручено пам'ятні дипломи та сувеніри.
Проведення цього фестивалю продемонструвало співдружність України зі світом у галузі культури, посприяло приверненню уваги міжнародної театральної громадськості до Києва, а також активному обміну між різними театральними школами, налагодженню творчих і людських контактів серед талановитої молоді.
також у паперовій версії читайте:
  • НАЦІОНАЛЬНА ОПЕРА УКРАЇНИ: СЬОГОДНІ — ПРЕМ'ЄРА
  • БАГАТООБІЦЯЮЧЕ ЗНАЙОМСТВО
  • УСПІХ УКРАЇНСЬКО-РУМУНСЬКОГО ПРОЕКТУ
  • ТВОРЧІ ОДКРОВЕННЯ МАЙСТРІВ ХОРЕОГРАФІЇ
  • НАЙПОПУЛЯРНІШИЙ МУЗЕЙ СВІТУ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».