Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СУСПІЛЬСТВО
УКРАЇНА НЕ ВИПРАВДАЛА ОЧІКУВАНЬ ЄВРОПИ
Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра заявляє, що очікування Європи щодо демократизації України не виправдалися.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Ж. Тейшейра сказав під час Євроатлантичного форуму «Україна та ЄС на порозі нової угоди про асоціацію: вільна торгівля, енергетична безпека та демократія».
За його словами, у 2011 році українська влада не виконала своїх зобов'язань щодо реалізації реформ. «Ми сподіваємося побачити кращі результати в 2012-му, в тому числі запровадження нового Кримінально-процесуального кодексу та впровадження глибокої реформи кримінальної юстиції, запровадження закону про боротьбу з дискримінацією, а також нового законодавства у сфері свободи зібрань і свободи асоціацій»,— сказав Ж. Тейшейра.
Він наголосив, що партнерство України і ЄС має зосереджуватися на реальних результатах. «Ми сподіваємося, що будуть створені політичні обставини, які дозволять підписати угоду про асоціацію»,— зауважив він.
Жозе Мануель Тейшейра також зазначив, що реальність відрізняється від цілей, які встановлюють органи влади в Україні після обрання Президента Віктора Януковича.
Торкаючись економічних питань, Ж. Тейшейра наголосив на необхідності забезпечити прозорість тендерних процедур, а також відповідність цін і витрат, поширення конкурентних принципів, права на обрання свого надавача послуг, поліпшення бізнес-середовища для стимулювання інвестицій.
За його словами, приєднання України до Європейської енергетичної хартії було важливим кроком для запровадження європейського законодавства у цій сфері: «Українська відданість цілям цього договору має бути реалізована, інакше це може поставити під загрозу існування угоди про зону вільної торгівлі».
Ж. Тейшейра також підкреслив, що відносини між ЄС і Україною ґрунтуються на принципах партнерства. Євросоюз не підштовхує Україну вступати у блоки, однак Україна має забезпечити довгострокове стратегічне бачення, щоб стати демократичною державою з сучасними інституціями, ринковою економікою, що працює.
На його думку, Україна, дотримуючись європейських цінностей, може стати частиною європейської родини. Це має сприяти поліпшенню стандартів життя громадян.
Високопосадовець вважає, що з економічної точки зору як Росія, так і Європейський Союз є важливими економічними і торговельними партнерами України. Тож Україна повинна мати чіткі ліберальні умови торгівлі як із ЄС, так і Росією. Однак, зазначив Ж. Тейшейра, якщо Україна інтегруватиметься в ЄС на основі розширеної угоди про зону вільної торгівлі, вона зможе отримати вищий рівень інтеграції. За його словами, положення про зону вільної торгівлі формуватимуть шаблони для українського економічного середовища в новому форматі.

ЗАХИСТ ТИМОШЕНКО ПОДАВ КАСАЦІЮ
Сторона захисту екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко подала касаційну скаргу до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду кримінальних і цивільних справ на вирок Печерського райсуду Києва, яким її було засуджено до семи років позбавлення волі.
Про це повідомив Олександр Плахотнюк, адвокат Ю. Тимошенко.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • ПОСОЛ ФРАНЦІЇ НАЛАШТОВАНИЙ СКЕПТИЧНО
  • ПАРЄ ВИМАГАЄ НЕЗАЛЕЖНОСТІ СУДІВ
  • У ФОКУСІ ЗАРУБІЖНИХ ЗМІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».