Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
AUSTRALIAN OPEN: ДОЛГОПОЛОВ ЗАЛИШИВСЯ САМ
Із перших зимових Юнацьких олімпійських ігор українські спортсмени повертаються з трьома нагородами. Впродовж дев'яти змагальних днів у Інсбруку наші юні співвітчизники тричі сходили на п'єдестал і щоразу отримували срібні нагороди прем'єрної «білої» Олімпіади серед молоді віком 14–18 років.

Усі медалі мають «крижаний» присмак. Щоправда, лише одна з них, здобута танцювальним дуетом харківських фігуристів — Олександрою Назаровою та Максимом Нікітіним, справді українська. Саме цей результат, занесений до зведеної медальної таблиці, дозволив Україні разом із Білоруссю, Бельгією та Великою Британією розділити підсумкові 24–27 місця.
Водночас два інші «срібла» наші співвітчизники здобули, виступаючи у складах змішаних інтернаціональних команд. Фігурист Ярослав Паніот розділив свій успіх із фінською спортсменкою Евеліною Вільянен і російським танцювальним дуетом Марія Симонова/Дмитро Драгун, а наша представниця шорт-треку Марія Долгополова — з Айдином Джемалом із Британії й представниками Китаю Цой Чуньюй та Сюй Хунчжі.
Марно було очікувати від наших спортсменів, які брали участь в іграх, повторення медальної феєрії на кшталт тієї, що влаштували молоді українці на І літній Юнацькій олімпіаді в Сінгапурі півтора року тому. З огляду на виступи наших дорослих олімпійців на п'яти попередніх «білих» Іграх, для юних українців у Інсбруку і одна медаль була б непоганим здобутком. Зрештою, з дебютного турніру такого масштабу наша молодь привезла аж три срібні нагороди.
Утім, не виправдали «медальних» сподівань наші юні біатлоністи, старші колеги яких мають в активі три повноцінні олімпійські нагороди. Найближче до медалі українці були у змішаній естафеті, де фінішували п'ятими, а через дискваліфікацію росіян (других) піднялися на один щабель вгору.
Відомо, що юнацька Олімпіада — не тільки спортивний захід, а й культурно-просвітницький. Так, легендарні в минулому спортсмени — легкоатлет Сергій Бубка і російський плавець Олександр Попов на лекціях, семінарах, майстер-класах розповідали юним спортсменам, як можна поліпшувати свої результати. Навчали молодь, як правильно заповнити час між тренуваннями та змаганнями.
також у паперовій версії читайте:
  • СВЯТО ХОКЕЮ
  • ЧАС БІАТЛОННОГО ЄВРО
  • ДРУГА ПЕРЕМОГА «ДОНЕЦЬКА»

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».