Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); ART-МОЗАЇКА
ЛЬВІВ ВІДКРИТИЙ ДЛЯ СУЧАСНОГО МИСТЕЦТВА
У львівському арт-музеї-ресторані «САЛО» першого лютого відбудеться відкриття виставки «Жлоб-арт», яка вже встигла привернути до себе увагу в Україні, повідомляє RegioNews. Торік проект від Галереї незалежного мистецтва ANTIN'S COLLECTIONS названо третім за значенням серед культурних проектів у державі. За межами Києва «Жлоб-арт» демонструватимуть уперше.

Найнеоднозначніша contemporary art інтеракція «Жлоб-арт» націлена не на звеличення жлобства та його артефактів у мистецтві й навіть не на сарказм щодо цього явища. Це таке собі дослідження жлобів і жлобства у всіх його проявах, коли глядачеві пропонують подивитись, оцінити, помацати «жлобізм» і зробити свої висновки, зазначили організатори виставки.
Проект складатиметься з виставки візуального мистецтва, живих інсталяцій, показу «жлобських» мод, концерту гурту та геппенінгів за участю художників, акторів, музикантів, ді-джеїв і глядачів.

КАРТИНА КАРАВАДЖО — КОПІЯ
Картина «Поцілунок Іуди, або Взяття Христа під варту», вкрадена і повернена до Одеського музею, не є роботою Караваджо. Такий висновок зробили фахівці Національного науково-дослідного центру реставрації, передає радіо «Ера». Є всі підстави стверджувати, що цю картину написано за десять років після смерті майстра італійським художником Джиованні ді Атіллі. Замовниками як оригіналу, так і копії були рідні брати Чіаракко і Адсрубале Маттеі.
Фахівці зазначають, що навіть зовні одеська копія «Поцілунку Іуди» виглядає грубіше за оригінал, який знаходиться в Дубліні (Ірландія). Такої самої думки дотримуються і в Ермітажі. Наразі картина перебуває на реставрації.

НАГОРОДА ДЛЯ КААС
Французька співачка Патрисія Каас отримає в Києві нагороду — спеціальну міжнародну премію «За відродження культурних контактів і духовне зближення народів», повідомляє korrespondent.net. Вона стане гостею урочистої церемонії вручення премій «Людина року-2011», що відбудеться 24 березня в Національному палаці мистецтв України.
Крім того, цьогоріч міжнародні премії загальнонаціональної програми «Людина року-2011» у галузі культури і мистецтва присуджено народному артистові Росії В'ячеславу Добриніну і заслуженій артистці Росії Наталії Корольовій.
також у паперовій версії читайте:
  • «КРАЙ БУРШТИНОВИХ ЯНГОЛІВ»
  • ВИСТАВКА САКРАЛЬНОГО ЖИВОПИСУ
  • УКРАЇНСЬКА ЛІТЕРАТУРА— НА ЄВРО-2012
  • «ВІДКРИВАТИМУТЬ» ВАРШАВСЬКИЙ СТАДІОН
  • ГІМН АПОКАЛІПСИСУ
  • В ОДЕСІ ГОТУЮТЬ ПРЕМ'ЄРУ
  • НОВИЙ АЛЬБОМ НІНИ МАТВІЄНКО
  • КУПУВАЛИ НАЙЛІПШЕ
  • СПІВАЮТЬ ВСІ
  • ВИЗНАЛИ «БОГОПОДІБНИМ ГЕНІЄМ»
  • «КОРОЛІ ТАНЦПОЛІВ»
  • ВЕЧОРИ ФРАНЦУЗЬКОГО КІНО

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».