Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); УКРАЇНА І СВІТ
США: ДАНО СТАРТ ПРЕЗИДЕНТСЬКИМ ПЕРЕГОНАМ
На початку січня у штатах Айова та Нью-Гемпшир відбулися перші праймеріз, тобто попередні вибори кандидатів на посаду президента США. Їхні результати є показовими з точки зору кінцевих перспектив висунення того або іншого кандидата офіційним претендентом на посаду президента.

Якщо у правлячих демократів ситуація зрозуміла — ніхто не кинув виклик чинному президентові Бараку Обамі, то у республіканців боротьба за офіційне висунення кандидатури претендента буде запеклою.
Наразі серед республіканців лідерами стала група політиків, які майже на рівних конкурують за номінацію. Найбільшу увагу привертає мормон Мітт Ромні. Він не новачок президентських перегонів, адже 2008-го конкурував із тодішнім офіційним кандидатом республіканців Джоном Маккейном. На той час на заваді висуненню Мітта Ромні стала його належність до релігійної секти мормонів, відомих у США як прихильники багатоженства, що досить серйозно дратує найбільш консервативну частину республіканців.
На рівних продовжують боротьбу за номінацію інші кандидати від республіканців. Ідеться про Рона Пола та Ріка Санторума. Обидва відомі як послідовні консерватори та запеклі опоненти демократів. Не втратив поки що шансу на висунення й колишній ініціатор «консервативної революції», спікер палати представників Конгресу США за часів президентства Білла Клінтона — Ньют Гінгріч.
Хоч основна боротьба за право кинути виклик чинному президентові ще попереду, вже відоме ім'я невдахи попередніх виборів. Нею стала єдина жінка серед претендентів — конгресменка Мішель Бахман. Натомість іншим основним кандидатам зараз треба буде чимало попрацювати, аби поповнити за складних фінансових умов свої передвиборчі фонди для продовження боротьби. Республіканці визначать свого кандидата лише наприкінці червня цього року, коли закінчаться попередні вибори.
Зрозуміло, що відсутність конкуренції в Демократичній партії підвищує шанси на повторне обрання президентом Барака Обами, адже він не має потреби витрачати фінансові ресурси для внутрішньопартійної боротьби та може акумулювати гроші на вирішальний етап боротьби за крісло президента США.
Натомість республіканцям доведеться попсувати кров один одному, перепрати гори брудної білизни на очах виборців, аби дістатися до безпосереднього протистояння з Обамою. Та «ахіллесовою п'ятою» останнього є потреба ухвалювати непопулярні владні рішення. Тим самим Обама вимушено створює додаткові приводи для жорсткої критики свого політичного курсу з боку опонентів.
На початку 2012 року президент США Барак Обама вимушено оголосив про намір підвищити верхню планку державного боргу США до 1,2 трильйона доларів. Попри ризики звинувачень у послабленні американської оборони з боку опозиції, Обама має рахуватися з фінансовими реаліями. Він оголосив про перегляд оборонної доктрини. Зокрема, передбачається скорочення майже на півмільярда доларів американських військових витрат. США тепер не ставлять перед собою завдання одночасного ведення двох локальних регіональних війн.
Але визначальним фактором, який впливатиме на вибір американців, стане соціальне самопочуття американського середнього класу. За його симпатії та голоси зараз і розпочалася основна боротьба претендентів на президентське крісло.
також у паперовій версії читайте:
  • ЄС БОРЕТЬСЯ ЗА ВИЖИВАННЯ ЄВРО
  • НЕВИЗНАЧЕНІСТЬ У КОРЕЇ
  • СИРІЙСЬКО-ПАЛЕСТИНСЬКИЙ ВУЗОЛ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».