Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
ЗРОБІТЬ ВНЕСОК ДО «ВІКІПЕДІЇ»
Волонтерами-редакторами української «Вікіпедії», всесвітньо відомої он-лайн енциклопедії, яка поширює вільні знання, подолано відмітку у третину мільйона статей, повідомляє RegioNews. Наразі українська «Вікіпедія» посідає 14-те місце за кількістю статей і перебуває серед усіх 282-мовних розділів між каталонською та норвезькою.

Нині в україномовній «Вікіпедії» зареєстровано близько 120 тис. користувачів, майже дві тисячі зробили за останній місяць принаймні одну правку у ній. «Вікіпедія» — найбільша україномовна енциклопедія в світі.

СКАРБИ ЗНИКЛИХ ЦИВІЛІЗАЦІЙ
У Львові у Палаці Потоцьких відкрито унікальну виставку «Золоті скарби зниклих цивілізацій», повідомляє tsn.ua. Приватну колекцію виробів, прикрас, посуду від бронзового віку (IV–І ст. до н. е.) до часів Київської Русі (XIII ст. н. е.) презентував благодійний фонд «Платар», створений 2006 року колекціонерами Сергієм Платоновим і Сергієм Тарутою. Зараз колекція налічує близько десяти тисяч унікальних пам'яток прадавньої історії України.
У збірці — художні вироби грецьких майстрів, предмети побуту, знаряддя праці, зброя та унікальні прикраси кіммерійців, скіфів, сарматів, які населяли територію сучасної України. Багата і різноманітна колекція римської доби, часів Візантії, періоду Київської Русі.
Виставка триватиме до 31 березня.
також у паперовій версії читайте:
  • ДИВА
  • РЕКОРДИ
  • ФАКТ
  • ЦІКАВА ПЛАНЕТА
  • ЗНАХІДКИ
  • МАНДРИ
  • НОУ-ХАУ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».