Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СУСПІЛЬСТВО
РОЗПОЧАВСЯ РОЗГЛЯД АПЕЛЯЦІЇ ТИМОШЕНКО
Учора Апеляційний суд Києва розпочав попередній розгляд скарги екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко на вирок Печерського районного суду столиці за обвинуваченням у перевищенні повноважень під час підписання газових контрактів із Росією у 2009 році.

Як заявив перший заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов, розгляд скарги Юлії Тимошенко в Апеляційному суді перетворився на фарс ще до його початку.
Він зазначив, що на судове засідання не пустили громадян і журналістів, порушуючи чинне законодавство та Конституцію, відповідно до яких усі судові процеси в Україні відкриті.
О. Турчинов також нагадав, що попри всі заяви Європейського Союзу і США щодо необхідності відкритого, прозорого і чесного процесу, за добу було змінено суддю-доповідача у справі: за день до попереднього розгляду апеляційної скарги екс-прем'єра було замінено суддю-доповідача Ірину Горб на Олену Сітайло.
Він зауважив, що попередній суддя-доповідач вивчала близько місяця цю справу, а зараз (за добу) іншій людині потрібно було вивчати всі матеріали справи.
«Це не є суд, це не є правосуддя — це є продовженням тієї трагедії, яка розпочалася в приміщенні Печерського суду»,— резюмував він.
Олександр Турчинов сказав, що саме тому захист заявив про відвід судді.
Натомість Олена Сітайло відмовила захисту у відводі головуючого судді, мотивуючи своє рішення тим, що підстав для відводу немає. Зокрема, у рішенні суду йдеться про те, що вона була призначена розглядати цю справу 29 листопада на законних засадах у зв'язку з тим, що попередній суддя Ірина Горб заявила про самовідвід.
Суд також відмовив захисту Юлії Тимошенко у задоволенні клопотання щодо призупинення розгляду її апеляції.
Зокрема, суд мотивував своє рішення тим, що підстав для задоволення клопотання захисту немає через те, що згідно із законодавством, попередній розгляд апеляції може здійснюватися одноосібно суддею з обов'язковою присутністю прокурора, а також з можливою присутністю позивача.
Цим же рішенням суд постановив проводити попереднє засідання з розгляду апеляції за відсутності Ю. Тимошенко.
Учора ж захист Юлії Тимошенко подав клопотання змінити їй запобіжний захід і провести повноцінне судове слідство в рамках розгляду апеляції.
Як передає кореспондент УНІАН, про це під час судового засідання заявив Юрій Сухов, адвокат Юлії Тимошенко.
Він наголосив, що відповідно до законодавства, судове слідство може проводитися на будь-якій стадії судового процесу, тому просить суд провести повноцінне судове слідство з викликом усіх свідків. Зокрема, про це йдеться у клопотанні адвокатів Ю. Тимошенко, яке подано разом із апеляцією.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • МІНСЬКИХ ТЕРОРИСТІВ ЗАСУДЖЕНО ДО СТРАТИ
  • ТИМОШЕНКО ВІДВІДАЛИ ПРЕДСТАВНИКИ ЄВРОПЕЙСЬКОГО КОМІТЕТУ З ПИТАНЬ ЗАПОБІГАННЯ КАТУВАННЯМ
  • ПСИХІАТРИ ВИЗНАЛИ НЕОСУДНИМ АНДЕРСА БРЕЙВІКА
  • ДОНЬКА СТАЛІНА ПОМЕРЛА У США
  • У ФОКУСІ ЗАРУБІЖНИХ ЗМІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».