Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СУСПІЛЬСТВО
ВІКТОР ЯНУКОВИЧ: ПРОБЛЕМИ ЗАХИСТУ ПРАВ ДІТЕЙ ВЛАДА ВИРІШИТИ СПРОМОЖНА
На цьому наголосив Президент України Віктор Янукович, підбиваючи у четвер підсумки Всеукраїнської наради з питань захисту прав дитини, передає Укрінформ.
На його переконання, це обговорення спонукатиме до конкретних дій. «І я як глава держави, безумовно, відреагую на всі ваші виступи, які сьогодні були зафіксовані. Будуть підготовлені відповідні розпорядження, укази Президента, в тому числі і спрямовані на посилення участі громадських організацій у розв'язанні цих проблем»,— сказав В. Янукович.

Президент зазначив, що затягування реорганізації Міністерства у справах сім'ї, молоді та спорту, Державного департаменту з усиновлення та захисту прав дитини призводить до накопичення проблем у цій сфері.
В. Янукович додав, що його не влаштовують темпи виконання у цій сфері двох указів Президента щодо адміністративної реформи. Він також заявив про безсистемну ліквідацію в регіонах служб у справах дітей, унаслідок чого «не реалізуються базові права юних українців».
Водночас глава держави висловив сподівання, що запровадження посади Уповноваженого з прав дитини дасть змогу визначити ефективні шляхи розв'язання болючих проблем у цій сфері.
На переконання Президента, майбутнє України залежить від спроможності української влади забезпечити гідне дитинство своїм наймолодшим громадянам, адже захист прав дитини — багатовимірна проблема, яка охоплює цілу низку аспектів: освіти, сімейного виховання, фізичного і духовного розвитку, забезпечення житлом та оздоровлення.
«За 20 років самостійності України на цих напрямах зроблено немало, але невирішених проблем ще більше»,— наголосив В. Янукович.
Він зазначив, що беззаперечним пріоритетом державної політики є право дитини на освіту, однак висловив невдоволення рівнем залучення наймолодших українців до дошкільної освіти, який по країні не перевищує 56%.
За словами Президента, в Україні не відбувається суттєвих змін і в царині позашкільної освіти, хоч кількість відповідних навчальних закладів різного профілю дещо зросла. Глава держави підкреслив, що негайного розв'язання також потребує проблема безперешкодного доступу дітей з особливими потребами до закладів освіти. «Загалом по країні тільки половина навчальних установ є повністю або частково доступними для цієї категорії дітей. Це неприпустимо мало»,— сказав Президент.
В. Янукович наголосив на необхідності співпраці влади з місцевими громадами у вирішенні питань оптимізації мережі загальноосвітніх шкіл. «Батьки повинні мати гарантії, що навчальний процес для їхніх дітей буде поліпшено».
Президент вважає за необхідне поліпшити роботу відповідальних органів у сфері усиновлення дітей для того, щоб українських дітей-сиріт усиновлювали громадяни України.
Глава держави підкреслив, що в Україні має бути удосконалено систему інформування громадян про можливості усиновлення. «З екранів телевізорів та сторінок газет постійно закликають людей взяти дитину-сироту до себе в сім'ю, але інформацію про те, які саме діти очікують на усиновлення, знайти дуже важко»,— відзначив В. Янукович.
На його думку, потрібно вдосконалювати роботу, долати стереотипи у такій делікатній сфері, як усиновлення, краще інформувати громадян, ефективніше залучати до цієї благородної справи засоби масової інформації.
Президент навів як успішний приклад вдалу реалізацію проектів «Служба розшуку дітей», «Цій дитині потрібна родина», діяльність національного порталу sirotstvy.net.
Він також наголосив, що слід впроваджувати систему цільового фінансування дітей-сиріт замість фінансування інтернатів у цілому.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • ЄВРОПАРЛАМЕНТ СХВАЛИВ РЕЗОЛЮЦІЮ
  • У ФОКУСІ ЗАРУБІЖНИХ ЗМІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».