Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); УКРАЇНА І СВІТ
ВАЖКЕ «ПЕРЕЗАВАНТАЖЕННЯ»
Трохи більш як два тижні минуло від зустрічі Президента України Віктора Януковича, Президента Росії Дмитра Медведєва та Прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна у Завидово, де сторони переговорів задекларували свої позиції.

18 жовтня 2011 року в Донецьку за участі президентів України та Росії відбувся Другий Українсько-Російський міжрегіональний економічний форум.
Безумовно, марно було сподіватися на радикальну зміну російської позиції щодо ціни на газ для України. Чинна російська влада за сорок п'ять днів до парламентських і п'ять місяців до президентських виборів зацікавлена в демонстрації непоступливості щодо питань національних інтересів. Україна для такої демонстрації є оптимальним об'єктом.
Як заявив у вівторок на спільній з Віктором Януковичем прес-конференції у Донецьку Президент РФ Дмитро Медведєв, Україна і Росія повинні точно виконувати газові домовленості.
За його словами, до можливого підписання інших домовленостей чинні угоди повинні виконувати у повному обсязі: «У нас є діюча договірна база з нашими українськими партнерами. Ідеальна, неідеальна — вона є. Чи можна цю базу змінювати? Звичайно, можна, якщо сторони про це домовилися і якщо вони вважають, що це взаємовигідно»,— переконаний Президент РФ.
Він також зазначив, що Росія не просить Україну визначитися з конкретною датою приєднання до Митного союзу, однак, якщо це відбудеться, доведеться вступати до МС повністю.
У свою чергу, Президент України Віктор Янукович зазначив, що Україна і Росія шукають форми співпраці в межах Митного союзу.
«Що стосується Митного союзу, ми багато разів із Дмитром Анатолійовичем (Медведєвим) обговорювали цю тему. Ми продовжуємо її обговорювати. Ми шукаємо форми співробітництва з Митним союзом. Ми ставимося до цього питання дуже відповідально»,— наголосив Янукович.
Президент відзначив, що українська сторона має проаналізувати відносини учасників Митного союзу, а також побачити результати його роботи.
Він запевнив також, що Україна і Росія найближчим часом вирішать питання, які стосуються співробітництва у газовій сфері.
«Мета наша проста — вийти на такий рівень співпраці, який би давав перспективи і для України, і для Росії та створював мотивації в розвитку цих відносин на довгі роки наперед. І, звичайно, зняти питання наших європейських партнерів, які весь час турбуються, що раптом ми порушимо стабільність поставок газу»,— зауважив Президент.
також у паперовій версії читайте:
  • ЕНЕРГЕТИЧНА ДИПЛОМАТІЯ
  • ЄC У ПОШУКАХ ФІНАНСОВОГО ПОРЯТУНКУ
  • БЛИЗЬКОСХІДНИЙ ПРОРИВ
  • БЕЛЬГІЙСЬКИЙ РЕКОРД

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».