Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); НОВИНИ ШОУ-БІЗНЕСУ
ЛОНДОНЦІ СЛУХАЮТЬ МОРСЬКИЙ ПРИБІЙ
Жителі Лондона, що проходять повз музей Wellcome Collection, чують, як шумить море і дме вітер на перешийку Чезіл-Біч у Дорсеті, на півдні Англії, повідомляє The Telegraph. Шум моря — інсталяція британського художника Білла Фонтани під назвою «Білий звук».
Митець установив вісім гучномовців, із яких звучить шурхіт гальки та шелест хвиль: чотири з них розташовані в підвалі будівлі музею, чотири — на рівні тротуару. Звук проходить по колонках, неначе хвиля.

«Головною складністю був рівень шуму на вулиці, із яким не зрівняються навіть околиці Тріумфальної арки, — розповів Фонтана. — Проїжджа частина розташована близько до високих будівель, тож у цьому каньйоні шум гуляє, відбиваючись від будівель. Довелося повозитися з налаштуванням гучності».
Художник зазначає, що звучання моря сприймається як природний білий шум, що магічним чином пригнічує звуки вулиці.
«Мені б хотілося, щоб перехожі завмирали з подиву, намагаючись зрозуміти, що не так,— поділився Фонтана.— Шум моря надто вибивається з контексту центрального Лондона. Нині люди намагаються дистанціюватися від повсякденного звукового оточення, віддаючи перевагу музиці в навушниках. Мені хотілося б повернути їх справжньому звуковому світові».
Жителі Лондона зможуть послухати шум прибою протягом трьох тижнів, починаючи від 22 вересня.
Ініціатором і спонсором проекту є влада лондонського району Кемден, яка веде боротьбу за екологічну чистоту свого боро.
Фонтана відомий тим, що 1994 року для ознаменування п'ятдесятиріччя висадки в Нормандії на замовлення французького міністерства культури встановив 48 аудіоколонок на Тріумфальній арці у Парижі, які транслювали шум пляжів північно-західних районів Франції.
Додамо, що у Великій Британії набуває широкої популярності новий метод боротьби із безсонням: усе більше людей вдається до прослуховування перед сном аудіозаписів шелесту лісу, щебету птахів і шуму прибою.

СЕР ПОЛ МАККАРТНІ ПРЕЗЕНТУВАВ БАЛЕТ
Сер Пол Маккартні відвідав нью-йоркську прем'єру свого балету «Океанське королівство», повідомляє 24tv.com.ua. Музикант прибув на червону доріжку разом із нареченою Ненсі Шевелл. Попри поважний вік, він відкритий для усього нового і пробує себе у різних жанрах. Зірковий виконавець і композитор цього разу виступив автором музики до постановки, тоді як його донька-дизайнер Стелла працювала над костюмами.
«Це чудово і неймовірно. Коли я росла, ніколи не думала, що працюватиму над таким проектом, тим більше зі своїм батьком, а ним є неабихто, а Пол Маккартні»,— зазначає донька.
Це перший подібний досвід для учасника гурту «Бітлз». Знаменитий співак ніколи раніше не писав музику для танцю. Тож прем'єра Маккартні була цікавою для його зіркових шанувальників. Серед відомих гостей були Лів Тайлер, Наомі Вотс, Сара Джессіка Паркер, Алек Болдуїн і багато інших.
також у паперовій версії читайте:
  • ШВАРЦЕНЕГГЕР ОПРИЛЮДНИТЬ ІСТОРІЮ СВОГО ЖИТТЯ
  • ПРАЦЮЄ НАД ДЕБЮТНИМ АЛЬБОМОМ
  • СЕРІАЛ «ДРУЗІ» МАТИМЕ ПРОДОВЖЕННЯ
  • ЛЕГЕНДАРНА СПІВАЧКА ЗАВЕРШИЛА МУЗИЧНУ КАР'ЄРУ
  • НОВА «БОМБА» ВІД СЬЮЗАН БОЙЛ
  • ЗНІМЕ ПРО СЕБЕ ФІЛЬМ
  • ПРИВІДКРИЛИ ТАЄМНИЦЮ «ДІВЧИНИ З ТАТУЮВАННЯМ ДРАКОНА»
  • ОПУБЛІКОВАНО ПОСТЕР ДО ФІЛЬМУ ПРО МАРГАРЕТ ТЕТЧЕР
  • АЛЬБОМ АДЕЛЬ ПОБИВ РЕКОРДИ THE BEATLES І ABBA
  • НІКОЛАС КЕЙДЖ — ВАМПІР

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».