Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
УЧЕНІ ВИПРАВДАЛИ ЛЕДАРІВ
Науковці довели: лінощі можна пояснити браком генів, відповідальних за синтез білка, що регулює енергобаланс клітини, повідомляє РІА «Новости».

Група вчених на чолі з Грегорі Стайнбергом із канадського університету Макмастера вивчала спеціально виведену популяцію мишей, позбавлених двох генів, які контролюють вироблення АМФК (фермент АМФК активується за умови значного споживання енергії клітини і переводить її в «енергоощадний» стан), і виявила, що поведінка цих тварин значно відрізняється від поведінки їхніх побратимів.
Як зазначають дослідники, миші люблять бігати, здорова миша може пробігти кілька миль. Однак особини без потрібних генів у м'язовій тканині могли пробігти на біговій доріжці, куди їх поміщали дослідники, лише відстань до кінця коридора і назад. Зовні миші виглядали однаково, але за кілька секунд можна було сказати, у кого з них бракує потрібних генів.
Виявилося, що у мишей без генів, відповідальних за досліджуваний фермент, у клітинах м'язової тканини менше мітохондрій — внутрішніх «електростанцій», які синтезують АТФ, універсальне джерело енергії в клітині. Крім того, у таких мишей клітини м'язової тканини гірше поглинають глюкозу. Автори дослідження наголошують, що їм уперше вдалося продемонструвати прямий зв'язок АМФК, роботи мітохондрій у клітинах скелетної мускулатури і фізичних навантажень.
Як це стосується людини? Відомо, що з розвитком технологій середній рівень фізичної форми у людства постійно знижується. Відповідно зменшуватиметься кількість мітохондрій у м'язових клітинах. Тож людям буде дедалі складніше змушувати себе рухатися.
Додамо, що в столиці Колумбії існує музей лінощів. Різноманітні дивани і ліжка зі встановленими поруч телевізорами, лежаки та інші експонати закладу навіюють думки лише про відпочинок.

СИН МІЛЬЙОНЕРА ВИГРАВ У ЛОТЕРЕЮ МІЛЬЙОН ДОЛАРІВ
Брайан Маккарті, син мільйонера, президента мережі готелів Marriott Роберта Маккарті, виграв у лотерею 107 млн дол., повідомляє tsn.ua.
Джек-пот лотереї Mega Millions випав на квиток 25-річного Брайана, який він купив у продуктовій крамниці в Херндоні (штат Вірджинія, США). Ця сума трохи менша за річну зарплатню Роберта Маккарті, батька щасливчика.
Після сплати податків Брайан зможе отримати 68 млн дол. Він має намір витратити частину виграшу на купівлю седана BMW M3 і подорож до Ірландії.
Лотерея Mega Millions розігрується на території 41-го штату США, в окрузі Колумбія і на американських Віргінських островах.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • НОУ-ХАУ
  • ФАКТ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».