Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
В ОБІГУ ГРОШІ ІЗ ЗОБРАЖЕННЯМ ГЕРОІВ «ЗОРЯНИХ ВОЄН»
Острів Ніуе, що розташований у Тихому океані, використовуватиме як платіжну валюту кольорові монети із зображенням героїв кіносаги «Зоряні війни», повідомляє lenta.ru. Офіційна презентація незвичайних монет уже відбулася, проте в обіг їх пустять не раніше, ніж у листопаді.

Нині жителі острова використовують як валюту новозеландський долар, оскільки Ніуе є державним утворенням у вільній асоціації з Новою Зеландією. Випуском монет займається новозеландський монетний двір за договором з компанією режисера стрічки Lucas Films.
Усього викарбовано 7500 примірників монет кожного з кількох варіантів дизайну. На платіжних засобах номіналом два новозеландські долари зображено керівника армії галактичної імперії Дарта Вейдера, принцесу Лею, Хана Соло, Чубакку, R2D2, Зірку Смерті, Магістра Йода та інших героїв знаменитого фільму Джорджа Лукаса.
Монети випустять у двох наборах по чотири штуки в кожному. При цьому один із них упакують у футляр у вигляді шолома Дарта Вейдера, відкриваючи який можна буде почути важке дихання головного кінолиходія. Інший набір монет покладуть у футляр у вигляді космічного корабля «Тисячолітній сокіл» — він видаватиме звук, який чути під час зльоту машини.
Набори монет Ніуе можна буде придбати не лише на острові, а й у фінансових установах за його межами. Незвичайні гроші, вважають виробники, зацікавлять як нумізматів, так і шанувальників «Зоряних воєн». Ціна колекційного сету становитиме 399 доларів США.
Фахівці з монетного двору Нової Зеландії зазначили, що, імовірніше, жителі Ніуе, де гроші з Дартом Вейдером чи Йодою матимуть статус легального платіжного засобу, не користуватимуться ними в повсякденному житті через їхню високу колекційну вартість.

ЗНАЙДЕНО ВЕЛЕТЕНСЬКУ АЛМАЗНУ ПЛАНЕТУ
Міжнародна група вчених знайшла незвичайну планету, яка складається зі сполук, схожих на земні алмази, повідомляє tsn.ua. Відкриття зроблено під час спостережень за зіркою 1719–1438, яка розташована за чотири тисячі світлових років від Землі.
Це незвичайне світило діаметром лише 20 км належить до класу пульсарів і обертається навколо своєї осі зі швидкістю кілька сотень оборотів на секунду, випромінюючи найпотужніші радіохвилі. Проте нерегулярна пульсація цих хвиль наштовхнула вчених на думку, що на їхньому шляху стоїть якийсь космічний об'єкт, що створює перешкоди.
Уважно вивчивши цей сектор Галактики Чумацький Шлях дослідники виявили величезне небесне тіло, що сягає в діаметрі 60 тис. км — тобто в п'ять разів більше, ніж Земля.
Як стверджують астрономи, ця планета, вага якої в 300 разів перевищує вагу Землі, є частиною великої зірки, що згасла. Вона залишила після себе лише ядро, що складається із з'єднань вуглецю і кисню, схожих на земні алмази.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ФАКТ
  • РЕКОРДИ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».