Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); НОВИНИ ШОУ-БІЗНЕСУ
АННА-МАРІЯ ЙОПЕК В УКРАЇНІ
У межах серії «Музика справжнього смаку» 14 вересня о 20:00 в Києві у Великому залі Національної музичної академії України імені П. Чайковського (консерваторія) відбудеться концерт знаменитої польської джазової й поп-співачки Анни-Марії Йопек. Окрім столиці, вона у складі власного квінтету виступить 16 вересня в Коктебелі (на фестивалі Koktebel Jazz Festival) і 18 вересня в Одесі (в Одеському російському драматичному театрі).

Анна-Марія народилася у Варшаві. В Академії музики ім. Фредеріка Шопена здобула класичну музичну освіту по класу фортепіано. Пізніше навчалася на джазовому відділенні у Манхеттенській школі музики в Нью-Йорку. Відтоді вона більше не виконує фортепіанні концерти Моцарта, а місце її улюбленого Равеля посів Кіт Джарретт.
Йопек — мультижанрова виконавиця. Її творчість перебуває на перетині музичних стилів — джазу, польського фольклору і поп-музики, що приваблює шанувальників різної музики. У рідній Польщі багато хто знає її як учасницю пісенного конкурсу Євробачення 1997 року. Фани джазової музики знайомі з творчістю Анни-Марії завдяки співпраці з польськими і американськими джазовими зірками. Так, Анна-Марія разом із легендарним гітаристом, володарем 17-ти премій Grammy Петом Метіні записала альбом Upojenie, який вийшов 2002-го у Польщі й відразу став золотим. 2008 року відбувся міжнародний реліз спільної роботи Пета і Анни Марії на лейблі Nonesuch.
У дискографії виконавиці понад десять альбомів, багато з яких на батьківщині стали золотими й платиновими. Перший датується 1997 роком. На конкурсі у Вітебську 1994-го співачка отримала спеціальний приз від Мішеля Леграна.
Цієї осені Йопек випускає одразу три нові альбоми. Диск Haiku записано з японськими музикантами, зокрема зі знаменитим піаністом Макото Озоне. А також альбом Sobremesa, у записі якого взяли участь музиканти з Португалії, Бразилії й колишніх португальських колоній в Африці, альбом Polanna — студійна версія проекту Polka, в якому польська фольклорна та класична музика осмислювалася нею спільно з володарями Grammy — Гілом Голдстіном і Гонсало Рубалькабою.

ВЕНЕЦІАНСЬКИЙ КІНОФЕСТИВАЛЬ НАГОРОДИВ АЛЬ ПАЧИНО
Першу нагороду — спеціальний приз 68-го Венеціанського кінофестивалю за внесок у кінематограф — отримав відомий актор і режисер 71-річний Аль Пачино. Поза конкурсною програмою він показав свій документальний фільм «Соломія Вайльда» — історію бродвейської постановки Оскара Вайльда, в якій актор водночас був театральним постановником і виконавцем ролі царя Ірода. Музику до картини написав ірландський рок-музикант Боно — лідер групи «U-2». За словами Аль Пачино, він усвідомив всі тонкощі роботи режисера тільки тоді, коли почав знімати власні стрічки.
У конкурсній програмі Венеціанського міжнародного кінофестивалю — 23 стрічки, в позаконкурсній — 19, у програмі «Обрії» — чотири, повідомляє Бі-Бі-Сі.
Фільмом відкриття стала нова картина американського актора і режисера Джорджа Клуні «Березневі іди». Стрічка розповідає про вибори у США 2004 року, у яких переміг республіканець Джордж Буш. За словами Клуні, головною темою його роботи є не політична система США або президентські вибори, а питання моралі, мети і засобів.
Конкурсантів цьогоріч судитиме журі на чолі з режисером Дарреном Аронофські, який переміг 2008-го зі стрічкою «Рестлер».
Варто зазначити, що до конкурсної програми кінофестивалю потрапив український фільм «Земля забуття» із Ольгою Куриленко в головній ролі. Це спільний проект України та Франції. Зйомки відбувалися на території України за підтримки МНС України.
Усі картини, представлені в межах фестивалю (близько 66 проектів),— світові прем'єри. Це, за словами організаторів,— перший подібний випадок від часів Другої світової війни.
також у паперовій версії читайте:
  • ВИПУСТИЛИ ДОВГООЧІКУВАНИЙ ДЕСЯТИЙ АЛЬБОМ
  • ЗАМІСТЬ ОКА ВСТАВИВ ВІДЕОКАМЕРУ
  • ЗНІМУТЬ НОВУ «КАВКАЗЬКУ ПОЛОНЯНКУ»
  • СТІВЕН КІНГ І СТІВЕН СПІЛБЕРГ ПРАЦЮЮТЬ НАД СЕРІАЛОМ
  • ОПУБЛІКУЮТЬ ЛИСТИ ДЖОНА ЛЕННОНА
  • ГУРТ TAKE THAT ЗАПЛАНУВАВ ТВОРЧУ ВІДПУСТКУ
  • «РОМОВИЙ ЩОДЕННИК» МАЙЖЕ ГОТОВИЙ
  • МІЛА ЙОВОВИЧ ШУКАТИМЕ КРИВДНИКА

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».