Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
ЛІДЕРІВ ТЕПЕР ДВОЄ
Після восьмого туру українського футбольного чемпіонату турнірну таблицю очолили два провідні українські клуби. «Динамо» познущалося на виїзді з «Дніпра» і таким чином скористалося з несподіваного подарунка чемпіонів України. «Шахтар» в Одесі не втримав перемогу в протистоянні з «Чорноморцем». Грандам зарано конкурувати лише між собою — на п'яти наступає харківський «Металіст».

Поєдинок у Дніпропетровську був центральним у турі. Серед тижня «Дніпро» і «Динамо» провели переможні матчі стикового раунду Ліги Європи, тож мали перебувати у відносно рівних умовах. Матч показав, що підопічні Хуанде Рамоса віддали набагато більше сил.
Протягом першої чверті зустрічі господарі грали у своєму «іспанському стилі», який передбачає тривалий контроль м'яча. Це тривало доти, доки за одну хвилину м'яч двічі не побував у воротах Лаштувки. Спершу при подачі кутового захисники не втримали Попова, і одразу ж Алієв чудовим пасом вивів Мілевського сам на сам з воротарем — 0:2.
Уже на третій компенсованій до першого тайму хвилині стався третій гол — після того як Ідейє та Ярмоленку дозволили впритул «розстрілювати» Лаштувку. Андрій зробив рахунок розгромним.
Рамос із відчаю провів у перерві одразу три заміни: Антонов, Джуліано та Кравченко мали рятувати «Дніпро». На перших хвилинах другого тайму міг робити це і Коноплянка, який добре втік від Сілви на фланзі, але пробив трохи повз дальній кут.
Господарі не спромоглися навіть на гол престижу, натомість дубль Ярмоленка, який він оформив на 70-й хвилині, встановив остаточний рахунок — 0:4.
Чинні чемпіони України втратили очки в протистоянні з учорашнім колективом першої ліги. «Чорноморець» натхненно провів поєдинок проти «Шахтаря». Уже в дебюті поєдинку румунський легіонер одеситів Бурдужан у швидкій контратаці скористався з проблем опонентів у центрі захисту, вийшов на побачення з Рибкою і чітко переграв голкіпера.
Утім, двічі протягом гри гірники реалізували свою значну перевагу в класі виконавців. На 24-й і 82-й хвилинах схожі м'ячі забили Жадсон і Мхітарян — ударами в один дотик після прострілу з флангу.
І все ж останніми раділи в цій зустрічі господарі. За кілька хвилин до фінального свистка індивідуальний прохід усе того ж Бурдужана завершився класним ударом з-за меж штрафного майданчика. Воротар бачив момент і мав би парирувати цей постріл, але м'яч по-зрадницьки ковзнув по руках і влетів у сітку — 2:2.
Харківський «Металіст» після виїзду до Франції, де розгромив «Сошо», зміг у Львові перемогти «Карпати», які останній у цьому сезоні матч Ліги Європи проводили вдома. Харків'яни по разу в кожному з таймів використали помилки господарів — відзначилися Хав'єр і Девіч. За кілька хвилин до голу Девіча Крістобаль забив свій перший гол за «Карпати», проте надіям львів'ян хоча б на нічию на 89-й хвилині завадила невдала гра Ощипка — 1:2.
Отже, тріо головних фаворитів першості має вже відчутну перевагу над переслідувачами — в активі «Динамо» і «Шахтаря» стало по 20 очок, 18 пунктів набрав «Металіст».
Решта матчів восьмого туру принесла такі результати: «Металург» — «Олександрія» — 3:1, «Волинь» — «Оболонь» — 1:1, «Кривбас» — «Зоря» — 2:1, «Арсенал» — «Таврія» — 2:3, «Іллічівець» — «Ворскла» — 4:1.
Першим серед переслідувачів тріо лідерів став сімферопольський клуб — у «Таврії» 14 очок. Далі в таблиці — несподіваний на цій позиції «Кривбас» (13 балів), «Арсенал» і «Волинь» (по 12), «Ворскла» (11). Невдахи Ліги Європи поки що не показують високих результатів і в Україні: «Дніпро» з дев'ятьма очками — на дев'ятій сходинці, а гірше за «Карпати» (5 очок) поки що виступає лише скромна за фінансовими апетитами «Оболонь» (4 очки).
Ігри чемпіонату України поновляться 9 вересня — після зустрічей національних збірних.
також у паперовій версії читайте:
  • ЛІГА ЄВРОПИ: ТРИ З П'ЯТИ
  • ОПТИМІСТИЧНИЙ ЖЕРЕБ?

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».