Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СУСПІЛЬСТВО
КРЕМЛЬ СПРОСТУВАВ ЗАЯВИ ЮЩЕНКА
17 серпня Віктор Ющенко в Печерському суді Києва надав свідчення у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко, заявивши, що просив її не їхати на московський саміт через неприйнятну для України ціну на газ — 250 дол. за тисячу кубометрів. Проте, за його словами, Тимошенко, погодившись не їхати до Москви, все одно поїхала на переговори, що шокувало Ющенка. Він зазначив, що нічого не знав про умови вирішення «газового» питання.

Колишній президент додав, що екс-прем'єр відмовилася назвати затверджену ціну на газ, а також надати проект контракту на розгляд експертів. Він наголосив: Тимошенко пообіцяла надіслати проекти угоди до Секретаріату Президента, однак документ так і не надійшов.
Ющенко також поінформував, що про підписані угоди дізнався зі ЗМІ, а документ йому передати відмовилися, пославшись на його секретність.
* * *
Екс-прем'єр Юлія Тимошенко відмовилася ставити запитання колишньому президентові Віктору Ющенку під час його допиту в Печерському суді м. Києва.
«Я не задаватиму запитання Вікторові Ющенку, тому що не хочу, щоб з цього суду зробили Помаранчеву революцію, щоб тут були суперечки між прем'єр-міністром і президентом. Тому хочу, щоб усе, що сказав Віктор Андрійович, залишилося на його совісті»,— заявила Тимошенко.
* * *
Заяви екс-президента України Віктора Ющенка про його непричетність до укладення газових контрактів із Росією не відповідають дійсності. Про це заявив у середу високопоставлений представник адміністрації президента Росії, повідомляють російські ЗМІ.
«Ющенко обманює свій суд... Перебуваючи на посаді президента, він особисто хотів отримати політичні дивіденди і пропонував президенту Росії Дмитрові Медведєву самим підписати угоду про врегулювання газових проблем. На це йому було сказано, що питання перебуває у компетенції урядів двох країн»,— заявив представник Кремля.
«Крім того, у телефонних розмовах із Д. Медведєвим пізніше В. Ющенко прямо заявляв, що він цілком довіряє Юлії Тимошенко, вона має всі необхідні повноваження, і що він підтримає досягнуті з Росією угоди»,— констатує джерело.
* * *
Усе, що говорив на допиті екс-президент Віктор Ющенко, не стосується кримінальної справи, порушеної проти Юлії Тимошенко, заявив народний депутат, захисник Сергій Власенко.
Про це повідомили УНІАН у прес-службі партії «Батьківщина».
«Насправді слідство та захист не цікавить думка Ющенка щодо контрактів, щодо політичного життя України, тому що думка політичних лузерів узагалі нікого не цікавить»,— наголосив він.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • ПАРТІЯ РЕГІОНІВ І «СИЛЬНА УКРАЇНА» ОБ'ЄДНАЮТЬСЯ
  • УКРАЇНА У ФОКУСІ ЗАРУБІЖНИХ ЗМІ
  • КРАВЧУК: «СУД НЕПРАВОСУДНИЙ»

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».