Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
ВОНИ НЕ ЗНАЛИ ПРО ІСНУВАННЯ ЦИВІЛІЗАЦІЇ
Наукова експедиція, що вивчала віддалені куточки Перу, виявила індіанців з раніше не відомого племені, повідомляє «Світ-24».
Як виявилося, аборигени ніколи до цього не мали контактів із цивілізованим світом, але зустріли прибульців дружелюбно.

Учені подарували їм кілька інструментів і домашнього начиння. Індіанці, у свою чергу, обдарували їх списами та стрілами.
Влада Перу приховує місцезнаходження племені, щоб уберегти його жителів від надмірно цікавих туристів і зберегти його самобутність.

ВИЗНАЧЕНО НАЙПОПУЛЯРНІШІ МОВИ У СВІТІ
Згідно зі статистичними даними різних мовознавців, у світі існує понад шість тисяч мов. Серед них — більш ніж дві з половиною тисячі на межі зникнення. Визначити найуніверсальнішу мову нелегко, тому для цього використовують різні критерії, пише «Женьмінь Жибао».
Так, з точки зору чисельності носіїв мови як рідної, відповідно до Ethnologue — довідника з мов світу, що розробляє і випускає організація SILInternational, найпопулярнішими мовами є китайська, іспанська і англійська (двома останніми розмовляє приблизно однакова кількість людей), арабська (офіційна для 57 держав), хінді, бенгалі, португальська, російська, японська й німецька.
Якщо брати критерій мови як засіб спілкування в мережі інтернет, до першої десятки, безперечним лідером якої є англійська, входять також, за даними агентства Word Internet Stats, китайська, іспанська, японська, французька, португальська, німецька, арабська, російська і корейська.
Китайська мова, попри те, що входить до лідерів у двох названих категоріях, коли оцінювати її загальновизнаний вплив у світі за шістьма параметрами, зокрема обсягом ведення ділових паперів, фінансовими угодами тощо, посідає лише шосте місце. Всього ж у Китаї, країні з 1,3-мільярдним населенням, використовують 130 мов. Мільярд 260 млн громадян використовують китайську мову, переважно «путунхуа» (офіційна мова у КНР), і лише 58 млн 350 тисяч осіб спілкуються іншими 129 мовами.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ДИВА
  • РЕКОРДИ
  • ФАКТ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».