Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
ЛІГА ЄВРОПИ: ЖЕРЕБ ДЛЯ П'ЯТЬОХ
У стиковому раунді футбольної Ліги Європи зіграють одразу п'ять українських клубів. Це — рекордний показник, який став можливим після вильоту київського «Динамо» з Ліги чемпіонів і успішного подолання «Карпатами» й «Ворсклою» ірландських бар'єрів у третьому раунді кваліфікації Ліги Європи.

В успішному результаті протистояння львівських «Карпат» із «Сент-Патріксом» сумнівів майже не було вже після першого матчу цих команд. Удома підопічні Олега Кононова переграли опонентів із рахунком 2:0, а минулого тижня на виїзді підтвердили логічність домашнього успіху — 3:1.
Складнішим видавалося завдання полтавського клубу. «Ворскла» вдома не змогла виграти у лідера ірландського чемпіонату — команди «Слайго Роверс». Нульова нічия спонукала до активних дій у гостях, і полтавці не відкладали вирішення проблеми. Долю матчу визначили два швидкі м'ячі, забиті на 16-й і 17-й хвилинах. Спочатку крізь ірландських оборонців продерся на побачення з голкіпером досвідчений Сергій Закарлюка, а згодом Павло Ребенок скористався з флангового прострілу Івана Кривошеєнка. «Ворскла» могла неодноразово довести рахунок до розгромного, але й перемоги з різницею на два м'ячі підопічним Миколи Павлова цілком вистачило.
Під час жеребкування, що відбулося у штаб-квартирі УЄФА у швейцарському Ньйоні, до трійки українських команд, які цього сезону вже грали в єврокубках, приєдналися третій і четвертий клуби країни — харківський «Металіст» і дніпропетровський «Дніпро». Цікаво, що для цих колективів сліпий жереб передбачив найскладніших опонентів.
Отже, віце-чемпіони київські динамівці зустрінуться з болгарським «Літексом». Бронзовий призер чемпіонату України харківський «Металіст» отримав у суперники французький «Сошо». Дніпропетровський «Дніпро» зіграє з англійським «Фулгемом». Львівські «Карпати» позмагаються з грецьким клубом ПАОК. Опонентом полтавської «Ворскли» стало румунське «Динамо» з Бухареста.
Перші поєдинки відбудуться 18 серпня, матчі-відповіді — 25 серпня. На своєму полі вирішальний раунд кваліфікації розпочнуть «Металіст», «Ворскла» та «Дніпро». На виїзді перший матч проведуть «Карпати» і «Динамо».
У керівництві «Дніпра», який отримав у суперники лондонський клуб, вірять, що зможуть пройти сильного опонента. Про це за результатами жеребкування заявив генеральний директор дніпропетровців Андрій Стеценко: «Нічого страшного не сталося. Звичайно, до числа грандів цей клуб не можна віднести. Можна знайти позитивний момент і в тому, що наші попередні невдачі не допустять можливу недооцінку суперника. Потрібно зробити висновки і довести, що ми не гірші за середню команду англійської Прем'єр-ліги».
Іспанський наставник «Дніпра» Хуанде Рамос також вірить у реальність успіху: «Фулгем» — гарна команда, і я можу сказати, що це будуть цікаві матчі. Прем'єр-ліга — сильний чемпіонат, але і у нас є свої сильні сторони, які ми повинні показати. Нам належить добре попрацювати, щоб виявити свої найкращі якості.
Гадаю, що це — найскладніший суперник, який міг до нас потрапити з п'ятірки можливих. Не думаю, що «Фулгем» буде задоволений, що йому попався «Дніпро».
Рівень футболістів і командної гри у «Металіста» трохи вищий за суперника у Лізі Європи — французький «Сошо». Таку думку офіційному сайтові харківського клубу висловив нападник Марко Девіч.
«У «Сошо» хороша команда. Проте у нас зараз теж сильний колектив, непогані придбання. Навіть не сумніваюся, що ми пройдемо до групового етапу.
А який суперник — це вже не важливо. Треба проходити будь-якого і подарувати восени нашим уболівальникам ще шість матчів Ліги Європи.
Про французький футбол знаю, що він вважається одним із найкращих у Європі, але не пам'ятаю, щоб останніми роками в єврокубках їхні команди кудись високо доходили»,— сказав Марко Девіч.
Із повагою ставиться до майбутнього суперника і тренер львівських «Карпат» Олег Кононов. Водночас білоруський фахівець переконаний, що його хлопцям до снаги подолати цей бар'єр.
«ПАОК — серйозний суперник. Достатньо сказати, що це одна з найсильніших команд чемпіонату Греції, а говорити про силу грецького футболу, напевно, зайве. Так само, як і про грецьких уболівальників, які вміють створити на стадіоні під час матчу своєї команди таку атмосферу, що не кожний суперник буває готовим її витримати.
Утім, у нас є певний досвід виступів за подібних умов. Та й ПАОК — сильна команда, але я впевнений, що «Карпати» можуть її обіграти. На нас очікують непрості, але водночас цікаві поєдинки. Ми вже говорили, що в Лізі Європи перед нами стоїть завдання пройти до групового турніру. Тому ми ретельно вивчатимемо команду із Салонік і зробимо все, аби підійти до ігор з греками у якнайкращій формі»,— резюмував Кононов.
У своїх можливостях переконані також у Полтаві й Києві. Скільки українських клубів зіграє восени в груповому турнірі Ліги Європи, знатимемо наприкінці серпня.
також у паперовій версії читайте:
  • ОПТИМІЗМ НА ТЛІ ПОРАЗКИ
  • «КАРПАТИ» ЗНОВУ ПРОГРАЛИ В ФУТБОЛ
  • САЛАДУХА ВИХОДИТЬ В ЛІДЕРИ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».