Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
БУДИНОК-КОНСТРУКТОР ЗА 700 ДОЛАРІВ
Індійський концерн Tata Group, відомий як виробник найдешевшого у світі автомобіля Tata Nano, представив ще один наддешевий продукт — Nano House, збірний будинок площею 20 кв. метрів і вартістю 32 тис. рупій (близько 720 дол.).

«Нанобудинок», який зводиться за тиждень, здатний простояти 20 років. Його стінні панелі обклеєно койром (волокно з горіхів кокосової пальми) або джутом (волокно з рослини Corchorus). Плоский комплект із даху, стін, вікон і дверей зручно транспортувати.
Зараз «нанобудинки» випробовують мешканці Західної Бенгалії, одного з найбідніших індійських штатів. Його продаж розпочнеться через шість— вісім місяців. Будинки матимуть два-три базові дизайни і 990-доларовий «люксовий» варіант площею 30 кв. метрів із верандою й сонячною панеллю на даху.
Tata має намір продавати «нанобудинки» поштучно (бідним власникам земельних ділянок) і оптом (урядам штатів для масової забудови та розселення мешканців бідних районів). Потенційний ринок величезний: за офіційними даними, з понад 1,2 млрд індійців близько 440 млн живуть у бідності.
Утім, рекорд Tata може протриматися недовго: в червні конгломерат Mahindra Group представив проект збірного будинку з бамбука за 300 дол. (2,2 кв. метра, сонячна панель і фільтр для дощової води) і зараз розглядає питання про серійне виробництво, повідомляє Tsn.ua.

БРИТАНЕЦЬ ДОБУ КАТАВСЯ НА КАРУСЕЛІ
Діджей на прізвисько Небезпечний Дейв став претендентом на встановлення нового рекорду тривалості катання на каруселі в одному з парків розваг, повідомляє Small World News Service. Британський радіоведучий Дейв Теннер на це витратив 24 години 14 хвилин 54 секунди.
Рекордний заїзд стартував о 7:30 ранку в четвер, 14 липня, у парку Твінлейкс у невеликому місті Мелтон-Моубрей в графстві Лестершир у центрі Англії. Під час катання на атракціоні з водними перешкодами напої та їжу Теннеру передавали помічники. Крім того, йому дозволяли виходити за потребою кожні дві години (перерви в катанні не повинні були перевищувати п'яти хвилин).
За словами радіоведучого, найважча фаза поїздки припала на третю годину ночі. Він задрімав, але був змушений підбадьоритися, коли каноеподібна кабінка атракціону з'їхала у воду і на діджея полетіли бризки. Проте 27-річний Теннер заявив, що задоволений заїздом і його результатами. Усього Дейв проїхав на каруселі близько тисячі разів.
Попередній рекорд тривалості катання на одному атракціоні належить американцеві Блейну Мартіну. У 2004 році він зумів протриматися на каруселі 24 години дев'ять хвилин. Як скоро досягнення Дейва Теннера офіційно зареєструють, не повідомляється.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ДИВА
  • ФАКТ
  • НОУ-ХАУ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».