Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
IQ ТРИРІЧНОЇ ДИТИНИ — 140 БАЛІВ
Донька восьмиразового переможця телевікторини на британському телебаченні Денні Пледжера — Саффрон — у свої три роки може стати учасницею інтелектуального клубу Mensa. Попередні результати IQ-тесту в крихітки виявилися набагато вищими, ніж у багатьох дорослих, повідомляє tsn.ua. Її IQ дорівнює 140 балам, що на 40 балів вище, ніж у середньому по Великій Британії.

Попри юний вік, Саффрон уміє писати, лічити до 50 і навіть розв'язувати прості математичні задачки. Щасливий батько, 23-річний Денні Пледжер, який працює веб-дизайнером, з гордістю розповідає, що його донька вивчила абетку, дивлячись телешоу з його участю. Він розраховує, що коли дитина виросте, то піде його стопами і теж буде брати участь в телевікторинах.
А мама дівчинки, 23-літня Крісті Пледжер, котра працює дизайнером одягу, зізналася, що своє перше слово Саффрон вимовила раніше, ніж навчилася сидіти. Втім, слово це було не дуже інтелектуальним, дитина сказала — «пиво». Зате до 18 місяців дівчинка вже заговорила реченнями.
Юна розумниця рада, що пройшла тести, хоч вважає їх «дуже складними». Вона з упевненістю дивиться в майбутнє, однак уявляє його собі все ще по-дитячому, попри дорослий інтелект.
«Коли я виросту, буду днями грати в іграшки. Невдовзі піду до школи і буду там бігати і малювати», — говорить Саффрон.
Зараз в інтелектуальному товаристві Mensa перевіряють результати її тестування. Якщо вони підтвердяться остаточно, дівчинку зарахують до його лав. Утім, наймолодшим інтелектуалом їй стати не вдасться. У жовтні 2009 року в Mensa взяли Еліз Тан Робертс із Лондона, коли їй було лише два роки і чотири місяці.

ОДНОНОГИЙ АЛЬПІНІСТ ПІДКОРИВ ГІМАЛАЇ
Угорський альпініст, який рік тому втратив ногу, піднявся на головну вершину гірського масиву Лхоцзе заввишки 8516 м у Гімалаях, повідомляє tsn.ua.
43-річний Ерюш Жол досяг вершини разом зі своїм напарником. Альпініст розповів, що неабияк ризикував, піднімаючись з протезом, але все обійшлося, і він упорався. У важких ситуаціях, таких як снігова буря на схилі Лхоцзе, йому доводилося знімати протез, а потім знову прикріплювати його.
Ерюш став першим угорським альпіністом, який підкорив Еверест. Сходження на найвищу гору світу він здійснив 2002 року.
Праву ногу альпініст утратив після падіння з гори Татра у Словаччині торік у січні. Тоді Жола переламав обидві ноги у кількох місцях. Праву нижче коліна довелося ампутувати.
Одразу після виходу з лікарні спортсмен почав готуватися до нового сходження і вже у вересні зробив спробу піднятися на восьмитисячник Чо-Ойю (Непал/Китай), шосту за висотою вершину світу. Проте через погану погоду сходження довелося перервати.
Ерюш Жол уже піднявся на дев'ять з чотирнадцяти восьмитисячників, у тому числі на гору Нанг Парбат у Пакистані, яку альпіністи прозвали «горою-вбивцею». Мета угорця — підкорити настільки багато вершин, наскільки це можливо.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ФАКТ
  • РЕКОРДИ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».