Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СОЦІАЛЬНА ПОЛІТИКА
ПІЛЬГИ ІНВАЛІДАМ ВІЙНИ
На тлі підвищення тарифів на комунальні послуги, електроенергію, газ наших дописувачів цікавить, які пільги мають, зокрема, інваліди війни.

Законом також передбачено, що інваліди війни мають право на 100-відсоткову знижку плати за користування житлово-комунальними послугами, електроенергією, газом, паливом у межах середніх норм споживання. Пільги з житлово-комунальних послуг поширюються також на членів сім'ї пільговика (дружина чи чоловік, їхні неповнолітні діти — до 18 років, неодружені діти, визнані інвалідами з дитинства І чи ІІ груп, особа, котра живе разом з інвалідом І групи та доглядає за ним, якщо він не перебуває в шлюбі; непрацездатні батьки, особа, яка знаходиться під опікою та піклуванням громадянина, який має право на пільги та живе разом із ним).
Норми, в межах яких надають пільги з оплати житлово-комунальних послуг, установлено Кабінетом Міністрів від 01.01.1996 р. № 879, зокрема, споживання електроенергії на комунально-побутові потреби в сільських і міських населених пунктах у розмірі 75 кВт на родину з однієї-двох осіб на місяць, якщо обидва члени сім'ї мають право на знижку.

«ЗРІВНЯЛІВКУ» ЛІКВІДУЮТЬ
Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про запровадження різниці в оплаті праці працівників I–VII тарифних розрядів. Про це журналістів повідомив віце-прем'єр-міністр — міністр соціальної політики Сергій Тігіпко на брифінгу після засідання Кабміну.
За інформацією урядовця, різниця між I і II тарифними розрядами становитиме 5 гривень, а від II до VII тарифних розрядів — по 10 гривень, сповіщають кореспонденти Укрінформу.
«Ми приймаємо надзвичайно важливе рішення, щоб за підвищену кваліфікацію працівник отримував більше грошей»,— додав високопосадовець.
Він також зазначив, що згідно з рішенням Кабінету Міністрів для працівників будинків-інтернатів, реабілітаційних і територіальних центрів, які надають соціальні послуги, встановлюватимуть надбавку за вислугу років у розмірі 10–30 відсотків посадового окладу.
Щодо урядового рішення про підвищення II тарифного розряду єдиної сітки на 12,6% та інші заходи з підвищення соціальних стандартів для працівників бюджетної сфери урядовець сказав, що більший розмір підвищення «достатньо ризиковано вводити». Для цього темпи економічного зростання економіки мають дорівнювати приблизно 8–10%. «Якщо ми додаткові гроші випустимо на ринок і не забезпечимо товарами й послугами, ми отримаємо інфляцію»,— констатував С. Тігіпко.
також у паперовій версії читайте:
  • ЯК ЗАРОБИТИ НА ГІДНУ СТАРІСТЬ?
  • А ВОНИ ВСЕ-ТАКИ ЗРОСТАЮТЬ...
  • ЗАПИТАННЯ БЕЗ ВІДПОВІДІ
  • ПІДТРИМКА ДЛЯ УЧНІВ І СТУДЕНТІВ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».