Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СУСПІЛЬСТВО
9 ТРАВНЯ. ЛЬВІВ
У Львові попри судову заборону на використання радянської символіки святкування Дня Перемоги все ж не обійшлося без червоного прапора. 30-метрове полотнище розгорнули на Пагорбі Слави, де покояться солдати і офіцери, які загинули в боях за визволення міста.

Захід відбувся за участю представників російських організацій «Родина» і «Русское единство» з Криму та Одеси.
Неоднозначно сприйняли «червонопрапорний» акт не лише звичайні львів'яни, а й представники влади. Зокрема, голова обласної ради Олег Панькевич обурений тим, що рішення депутатів про заборону використання радянської символіки в місті не виконано, а ситуацію доведено до протистояння.
Президент України Віктор Янукович доручив Генеральному прокурору Вікторові Пшонці створити робочу групу для вивчення подій, які відбулися 9 травня у Львові під час святкування Дня Перемоги.
В. Янукович порадив залучити до робочої групи представників Служби безпеки та Міністерства внутрішніх справ. Глава держави у тексті доручення зазначив, що робоча група повинна дати правову оцінку виявленим фактам порушення прав і свобод людини.
За результатами діяльності робочої групи Генеральний прокурор має «вжити заходів реагування відповідно до законодавства».

* * *

У Міністерстві закордонних справ України вважають, що реакція російської сторони на події у Львові 9 травня свідчить, що інструменти з арсеналу антиукраїнських кампаній минулого не забуто, заявив на брифінгу речник МЗС України Олександр Дикусаров, зазначивши, що про це йдеться в коментарі Департаменту інформаційної політики МЗС стосовно подій у Львові 9 травня.
«Прикро, що в обох країнах є політики, які ще в попередні роки звикли заробляти політичний капітал на провокуванні напруження у двосторонніх відносинах. Останнім часом Україна зробила дуже багато для того, щоб такі «діячі» залишилися без роботи. Наш спільний обов'язок зараз — не дозволити їм знову вийти у центр політичної арени. На жаль, реакція російської сторони на львівські події показує, що інструменти з арсеналу антиукраїнських кампаній минулого не були викинуті на звалище історії»,— підкреслюється в коментарі.
У коментарі також зазначається, що події 9 травня у Львові засвідчили, до чого ведуть політичні ігри довкола незгасимого вогню народної пам'яті.

* * *

За фактом поранення з травматичної зброї юнака із ВО «Свобода» під час святкування 9 травня у Львові порушено кримінальну справу. Людину, яка стріляла з травматичної зброї, затримано.
Про це повідомив начальник центру громадських зв'язків Головного управління МВС України у Львівській області Денис Харчук.
За його словами, це місцевий житель, який також перебуває в лікарні, оскільки отримав поранення в сутичках.
Голова фракції ВО «Свобода» Львівської міської ради Руслан Кошулинський зауважив, що від пострілу постраждав помічник депутата Львівської міськради Олег Ковпак.

* * *

Голова Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк написав заяву про відставку. Це сталося 10 травня вранці під час розмови очільника області з депутатами обласної та міської рад від ВО «Свобода».
Михайло Цимбалюк заявив, що не тримається за крісло, та не вважає себе винним у подіях, які відбулися у Львові 9 травня.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • КАРПАЧОВА: СТАН ЗДОРОВ'Я ЛУЦЕНКА ПОГІРШИВСЯ
  • ПРАВА ДІТЕЙ — ПОНАД УСЕ
  • УКРАЇНА У ФОКУСІ ЗАРУБІЖНИХ ЗМІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».