Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
НАВІТЬ ЯКЩО СИТУАЦІЯ ЗДАЄТЬСЯ БЕЗВИХІДНОЮ
Бразилець Орісмар де Суза все своє життя (35 років) провів на вулиці. Він мріяв про автомобіль, але придбати машину у безпритульного безробітного не було можливості, тому довелося діяти доступними йому методами, повідомляє Укрінформ.

Чотири роки чоловік витратив на те, щоб сконструювати і зібрати авто з підручних засобів: того, що знаходив на звалищі. За основу він узяв мотоциклетний двигун об'ємом 125 см3, але вирішив удосконалити систему запуску: позбувся ножного стартера і приладнав традиційний для автомобіля електричний.
Більшість запчастин була від старих розбитих автівок Fiat. Хоч загалом в авто Орісмара знайшли застосування комплектуючі великої кількості автовиробників.
За словами самоука, найскладніше було виготовити кузов, оскільки для цього потрібні хоч якісь гроші (наприклад на зварювальні роботи). Щоб роздобути необхідну суму (близько 270 дол.), бразилець чотири місяці майже нічого не їв. Решту робіт він виконав самотужки молотком і зубилом. Самостійно виготовив панелі, а також дібрав скло.
Тільки-но в Орісмара де Сузи з'явився автомобіль, життя почало налагоджуватися — чоловік знайшов роботу на одній з плантацій цукрової тростини, адже тепер він має на чому туди дістатися.

ЛИШЕ ПОЛОВИНА ПОКУПЦІВ РОЗПЛАТИЛАСЯ
Рано-вранці одна з крамниць Гамільтона (Нова Зеландія) через комп'ютерний збій відкрилася сама — без охорони, продавців і касирів, повідомляє Укрінформ. Це сталося раніше від запланованого — о восьмій годині ранку. Великого напливу покупців у цей час не було, так що за покупками завітали лише ті, хто випадково опинився поблизу.
Як показав подальший аналіз записів із камер спостереження, зі своїми покупками люди йшли на касу самообслуговування, де після необхідних маніпуляцій зі зчитувачем штрих-коду оплачували вибране.
Проте все зіпсував якийсь громадянин, котрому закортіло випити. Автоматика не змогла пробити алкоголь — для цього потрібно втручання «живого» касира, який засвідчив би, що покупець досяг повноліття. Тому система оплати заблокувалася.
Сигнал у поліцію надійшов лише за годину і двадцять хвилин, коли хтось помітив «щасливих покупців», які завантажували товарами з крамниці повні багажники. Загалом магазин «обслужив» понад два десятки осіб, при цьому розплатилася лише половина з них.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • РЕКОРДИ
  • ФАКТИ
  • НОУ-ХАУ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».