Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
«ШАХТАР» НЕДОСЯЖНИЙ
28-й тур став вирішальним для трьох команд української футбольної Прем'єр-ліги. Донецький «Шахтар» де-факто став чемпіоном, київське «Динамо» забронювало за собою другий рядок турнірної таблиці, а з ним і участь у Лізі чемпіонів, а запорізький «Металург» остаточно втратив шанси залишитися в еліті вітчизняного футболу.

У донецькому дербі «Шахтар» впевнено переміг «Металург» і вшосте у своїй історії завоював титул чемпіона України. Завдяки голам Адріано і Срни «гірники» здобули три очки і стали недосяжними для переслідувачів. Багато писати про цей матч немає сенсу. На полі практично була лише одна донецька команда, а саме — «Шахтар». З перших і до останніх хвилин матчу «гірники» володіли ініціативою і грали в той футбол, у який хотіли. Підопічні Луческу, який за матчем спостерігав із трибун, почали не дуже активно. Майже до закінчення першого тайму «гірникам» не вдавалося пробити захист «Металурга», який оборонявся всіма силами і зрідка переходив центральну лінію поля.
А на 43-й хвилині Шевчук зробив класний простріл до штрафного майданчика, де Адріано випередив захисників і голкіпера і вивів свою команду вперед — 1:0. У другому таймі малюнок гри не змінився. «Гірники» намагалися дотиснути суперника, а «Металург» з усіх сил відбивався. Луческу почав завбачливо робити заміни напередодні кубкового матчу проти «Дніпра» — на полі з'явилися Мхітарян, Едуардо та Тейшейра. Було кілька моментів, коли «гірники» «загравалися», і Аді мав можливість пробити по воротах, але не інакше як «напівмоментами» ці удари назвати не можна. Андрій П'ятов у цьому матчі більше відпочивав, ніж брав безпосередню участь. На 84-й хвилині все той же Аді вкотре порушив правила проти Ракицького, і арбітр призначив штрафний. Метрів з тридцяти Даріо Срна обвів стінку й спрямував м'яч у верхній лівий кут воріт — 2:0, і всі питання про цьогорічного чемпіона було знято.
Матч «Карпати» — «Динамо» мав для обох команд принципове значення. Перші забронювали собі місце в Лізі Європи на наступний сезон, а другі практично приміряли срібні медалі. При фантастично-теоретичному розкладі гості навіть мали шанс поборотися за золото з «Шахтарем», а львів'яни більш реальний шанс — виграти спринт за бронзу. У день 755-річчя Львова підопічні Олега Кононова виклалися повністю, але не зуміли зачепитися бодай за очко. «Карпатам» не вистачило атакувальної потужності, останнього пасу і ударів по воротах Шовковського. «Динамо» ж грало легко та невимушено. У киян найактивнішими у першому таймі були Гусєв та Шевченко. Саме Гусєв і відкрив рахунок, пробивши Богатінова, який до цього кілька разів рятував ворота «Карпат». У господарів також були міні-моменти, але не вистачало швидкості у Батісти і вдалої гри в штрафному майданчику у виконанні Кочиша.
Друга 45-хвилинка розпочалася з помилки Богатінова і голу Вукоєвича. Хорват забивав у порожні ворота. Після другого м`яча «Динамо» вирішило грати другим номером, але моменти біля воріт господарів продовжували виникати, хоч і з меншою періодичністю. Юрій Сьомін пізніше почав вводити у гру свіжі сили, але це не додавало потужності в атаці. Неохоче пішов з поля Шевченко, а Кравець так і не зумів замінити Андрія. Цікаво, але Сьомін ніяк не змінював Мілевського, який ледве бігав, майже кожний другий пас був неточним, але він відіграв увесь матч. Складалося враження, що Мілевський напередодні завинив, і на полі просто відбуває покарання. На 75-й хвилині спрацювала заміна Кононова, коли після удару Кополовця та вдалого рикошету від Ощипка м'яч таки залетів у ворота Шовковського. Після цього «Карпати» пішли ва-банк і мали шанси зрівняти рахунок. В останні хвилини матчу «Карпати» «насіли» на ворота гостей, але завершального удару так і не завдали, програвши цей двобій.
У Луцьку наставник «Металіста» Мирон Маркевич сидів серед простих уболівальників та із задоволенням роздавав охочим автографи. Як виявилося, відсутність головного тренера на містку була на фарт його команді. Зокрема Крістальдо. Аргентинець, якого викликали до збірної, відзначився хет-треком. Це не лише перший потрійний успіх Джонатана в Україні. Це взагалі перші його голи на українській землі. Щоправда, навряд чи взяв би участь у цій грі Крістальдо з перших хвилин, якби не ще одна дискваліфікація — Девіча. Адже саме сербський українець вважається першим номером у нападі в харків'ян, а Джонатан своєю невдалою грою у попередніх матчах почав втрачати довіру тренера. Тепер Маркевич, очевидно, має подумати, кого ставити наступного разу. І не сперечатися з Фемідою, звичайно, щоб мати доступ до лави запасних.
Суперники під завершення зустрічі почали грати на гойдалках, відповідаючи атакою на атаку. Допоміг у цьому «Волині» влучний удар Приндети під завісу першої половини. Віталію це взяття також запам'ятається — для 18-річного хлопця то був перший точний удар за луцький клуб. Гарними моментами команди обмінялися вже на початку другого тайму. Спочатку той же Крістальдо з двох метрів примудрився влучити у стійку, а не у ствір воріт. А згодом помилився Папа Гуйє, Лопес віддав на Пищура, який обіграв захисника, але також завдав неточного удару. Ндоє ще кілька разів вступав у гру, рятуючи «Волинь». Проте саме помилка воротаря призвела до третього м'яча. Він вийшов далеко з воріт, пресингуючи форварда, й опісля впоратися з ударом Тайсона не зумів. Четвертий гол просто добив уже деморалізованих лучан. «Металіст» повернув собі третю сходинку. Однак відстань від «Дніпра», як і раніше, всього-на-всього одне очко. Що ж до «Волині», то Кварцяний був правий — зарано його команді думати про єврокубки.

Результати матчів 28-го туру:
«Металург» (Запоріжжя) — «Кривбас» (Кривий Ріг) — 1:2
Голи: 0:1 — Єслінек (43), 0:2 — Єслінек (49), 1:2 — Скепський (90+2)
«Зоря» (Луганськ) — «Дніпро» (Дніпропетровськ) — 0:1
Гол: 0:1 — Шахов (1)
«Карпати» (Львів) — «Динамо» (Київ) — 1:2
Голи: 0:1 — Гусєв (32), 0:2 — Вукоєвіч (53), 1:2 — Кополовець (75)
«Арсенал» (Київ) — «Ворскла» (Полтава) — 0:1
Гол: 0:1 — Безус (47)
«Шахтар» (Донецьк) — «Металург» (Донецьк) — 2:0
Голи: 1:0 — Адріано (45+2), 2:0 — Срна (84)
ФК «Севастополь» — «Оболонь» (Київ) — 3:1
Голи: 1:0 — Ібраімі (10), 1:1 — Панас (18), 2:1 — Ібраімі (30), 3:1 — Ківа (49)
«Іллічівець» (Маріуполь) — «Таврія» (Симферополь) — 5:1
Голи: 1:0 — Кривошеєнко (10), 2:0 — Ярошенко (26), 3:0 — Тищенко (47), 3:1 — Ідахор (52), 4:1 — Антонов (57), 5:1 — Антонов (90+1)
«Волинь» (Луцьк) — «Металіст» (Харків) — 1:4
Голи: 0:1 — Крістальдо (10), 0:2 — Крістальдо (20), 1:2 — Приндета (43), 1:3 — Тайсон (81), 1:4 — Крістальдо (87).
також у паперовій версії читайте:
  • ФУТБОЛЬНА КЛАСИКА — НА ДЕСЕРТ
  • «БРАГА»: ФЕСТИВАЛЬ ТРИВАЄ
  • «ДЖИРО»: ТРАГІЧНИЙ ЮВІЛЕЙ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».