Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СУСПІЛЬСТВО
УСІ ДЕРЖАВИ ВІДПОВІДАЛЬНІ ЗА БЕЗПЕКУ ЖИТТЯ НА ПЛАНЕТІ
На цьому наголосив Президент України Віктор Янукович, відкриваючи в Українському домі Київський саміт із питань безпечного та інноваційного використання ядерної енергії.

В. Янукович відзначив, що Чорнобильська катастрофа навіки змінила історію. «Вона змусила світову спільноту почати процес кардинальної зміни підходів до безпеки технологій, зокрема мирного атома»,— сказав він.
Чим могутнішими знаряддями оволодіває людство, наголосив Президент, тим більше уваги воно повинно приділяти збалансованому та обережному їх використанню, виділяючи найвищі пріоритети — здоров'я людства та безпеку навколишнього середовища.
На переконання глави держави, ця трагедія засвідчила, що недооцінка загроз і ризиків, якими супроводжується діяльність людини у цій сфері, може стати причиною наслідків глобального масштабу. «Наша планета — це спільний дім, а тому відповідальність за створення безпечних умов життя в ньому мають нести всі держави»,— відзначив Віктор Янукович.
Київський саміт зібрав понад 60 учасників, серед яких 17 глав держав і урядів, високопосадовці багатьох країн світу, керівники міжнародних організацій.
За результатами саміту було прийнято Декларацію високого рівня.
* * *
Завдяки проведенню донорської конференції зі збирання коштів для добудови об'єкта «Укриття» на ЧАЕС, Україна отримала можливість закінчити це будівництво до 2015 року. Про це Президент України Віктор Янукович заявив, перебуваючи на Чорнобильській атомній електростанції разом із Генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном та Генеральним директором МАГАТЕ Юкіо Амано.
Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун переконаний, що після завершення будівництва об'єкта «Укриття» на ЧАЕС цей об'єкт безпечно функціонуватиме сто років. Таку думку він висловив у своєму виступі на міжнародній конференції «25 років Чорнобильської катастрофи. Безпека майбутнього» після відвідання Чорнобиля.
Генсек ООН зазначив, що був вражений відвідуванням міста. «Одна справа читати і слухати, інша — побачити на власні очі»,— сказав він.
Пан Гі Мун подякував світовому співтовариству, яке зібрало для завершення цього проекту 550 млн євро. Він зазначив, що ООН працюватиме над питанням подальшого збирання коштів, зокрема, для того, щоб зробити території в зоні ЧАЕС безпечними для життя людей.
Та зібраних коштів недостатньо — для успішного завершення потрібно близько 740 млн євро. Протягом 2011–2014 років Україна внесе 104 млн 163 тис. доларів у фонд «Укриття».

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • ПІДТРИМКА ВЛАДИ ЗНИЖУЄТЬСЯ
  • ПРЕЗИДЕНТ ЗУСТРІВСЯ З ГЛАВАМИ ЦЕРКОВ
  • ЗМІНИ В КИЇВРАДІ
  • ЛОЗІНСЬКОГО ЗАСУДЖЕНО
  • УКРАЇНА У ФОКУСІ ЗАРУБІЖНИХ ЗМІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».