Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
ХОКЕЙ: ЕКСТРЕМАЛЬНЕ ВІДРОДЖЕННЯ
Федерація хокею України не вперше за останні роки ставить завдання повернення збірної до провідного світового дивізіону. Задля цього національну команду в листопаді очолив канадський фахівець Дейв Льюїс, а один із двох турнірів першої ліги хокейних збірних планети Міжнародна федерація хокею довірила проводити Києву.

У столиці для прийому змагання реконструювали хокейну арену Палацу спорту. В Україну завітали команди Литви, Естонії, Великої Британії, Польщі і Казахстану. Азійську збірну, основу якої складають гравці клубу Континентальної хокейної ліги «Барис» із Астани, фахівці називають головним фаворитом на здобуття єдиної перепустки до еліти.
На жаль, українці полегшили завдання команді, з якою зустрічатимуться в суботу в останньому матчі турніру. Перший млинець на оновленій арені виявився глевкий для «синьо-жовтих», наші співвітчизники програли збірній Великої Британії — 3:5.
У цій зустрічі виявилися майже всі недоліки нашої команди — і недооцінка суперника, який протягом багатьох років у першому дивізіоні зірок із неба не хапав, і слабка гра в обороні.
Про це на післяматчевій прес-конференції сказав головний тренер Дейв Льюїс: «Команда загалом добре провела два періоди. У нас було емоційне піднесення, ми зуміли відкрити рахунок, а коли суперник вийшов уперед, поновили рівновагу. Суперник показав якісні дії в захисті, а у нас — це слабка ланка».
Гра з британцями спершу розвивалася за українським сценарієм: Олександр Побєдоносцев закинув першу шайбу на 12-й хвилині, коли наші співвітчизники мали подвійну чисельну перевагу. Згодом після пропущеного голу Олег Тимченко вивів українців уперед у другому періоді, але на останню перерву команди пішли за рахунку 3:3 — британці відзначилися ще двічі, й другий у матчі гол Побєдоносцева дозволив лише вирівняти становище.
На старті третього періоду німецький арбітр Ріхард Шутц зі своїми білоруським і словенським асистентами допомогли британцям здобути вирішальну перевагу в рівному протистоянні. «Не хотів би акцентувати увагу на суддівстві, але я проглянув епізод із вилученням Олега Шафаренка і вважаю, що суддя припустився помилки. Адже в обличчя британському гравцеві потрапила не ключка Олега, а шайба», — розповів після гри Льюїс.
Кров на обличчі британця, Шафаренко отримує не дві, а чотири хвилини «відсидки», і саме на четвертій хвилині чисельної переваги хокеїсти з Туманного Альбіону закидають четверту шайбу. Після цього ще «контрольний» гол на контратаці.
Згодом українці перемогли литовців і поляків, та казахстанці поки що виступають краще — виграші у естонців, британців і литовців.
Подробиці турніру, який фінішує завтра,— в наступному випуску «ДУ».

Антон ШУЛЬГА
також у паперовій версії читайте:
  • ОЛЕГ БЛОХІН— ТРЕНЕР ЗБІРНОЇ
  • ФАРТ «ШАХТАРЯ»
  • ПОРТУГАЛЬСЬКЕ ФІАСКО

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».