Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СУСПІЛЬСТВО
ОБРАНО ПРЕДСТОЯТЕЛЯ УГКЦ
У Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві пройшов чин інтронізації Предстоятеля УГКЦ Владики Святослава (Шевчука), якого 23 березня 2011 року Синод єпископів УГКЦ канонічно обрав Верховним Архієпископом Києво-Галицьким.

До цього Владика Святослав був Апостольським Адміністратором української греко-католицької єпархії Покрова Пресвятої Богородиці в Буенос-Айресі (Аргентина). Йому 40 років. Він народився на Львівщині й є наймолодшим з-поміж єпископів УГКЦ і четвертим за віком серед наймолодших католицьких архієреїв у світі.
Урочистостям передувала Хресна хода, на котру і на святкову Літургію прибули тисячі киян, паломників і гостей.
В інтронізації взяли участь представники всіх єпархій та екзархатів УГКЦ, різних конфесій і релігійних організацій, державної та місцевої влади, вітчизняних і міжнародних громадських організацій, посли іноземних держав, представники дипкорпусу.
Коментуючи кореспондентові Укрінформу нещодавнє рішення Синоду, секретар Синоду єпископів УГКЦ Владика Богдан (Дзюрах) сказав: «Ми тішимося, що маємо такого главу Церкви — динамічного, молодого. Це показує, що наша Церква динамічно розвивається».
Не останню роль у такому виборі Синоду, на думку богословів і релігійних експертів, відіграло те, що Владика Святослав, попри молодий вік, має душпастирський, церковно-адміністративний, міжнародний, культурний і навчально-виховний досвід. За короткий час навчання в Аргентині, Україні й Римі він здобув ґрунтовні богословські знання, опанував кілька іноземних мов. Окрім класичних і кількох слов'янських, знає італійську, іспанську, англійську, французьку та новогрецьку мови.
Нагадаємо, що за часів новітньої історії Української греко-католицької церкви її очільниками були Митрополит Андрей Шептицький, Патріарх Йосиф Сліпий, Архієпископ Володимир Стернюк, Блаженніший Мирослав Іван Любачівський та Блаженніший Любомир Гузар, який 10 лютого 2011 року добровільно пішов у відставку.

* * *

Українська греко-католицька церква — найбільша Східна католицька Церква у світі. Вона налічує понад 5,5 млн вірних і має свої структури як в Україні, так і за її межами — у Польщі, Німеччині, Франції, Великій Британії, США, Канаді, Аргентині, Бразилії, Австралії, Румунії, Литві, Латвії, Естонії, Молдові, Австрії, Парагваї, Венесуелі, Португалії, Італії, Іспанії, Греції, Швейцарії, Бельгії, Казахстані та Росії.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • ДОХАЗЯЙНУВАЛИСЯ...
  • НА ДОПИТИ, ЯК «НА РОБОТУ»
  • У ФОКУСІ ЗАРУБІЖНИХ ЗМІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».