Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
У ПРОДАЖ НАДІЙШЛО КОСМІЧНЕ ПИВО
В Австралії надійшло в продаж космічне пиво, виготовлене спеціально до 50-річчя першого польоту в космос. Воно отримало назву «Схід». Над виготовленням рецептури працювали вчені з науково-дослідного центру та пивовари країни, повідомляє novynar.com.ua.
За словами творця напою, австралійця Джейсона Хелда, новий продукт можна сміливо назвати досягненням науки. «В умовах невагомості язик розпухає і внаслідок цього притупляються смакові рецептори, — зауважує він. — Тому нам хотілося створити таке пиво, яке і в космічному просторі приносило б задоволення».

Хелд стверджує, що взявши за основу рецепт виготовлення темного ірландського пива, фахівці знизили насичення рідини вуглекислим газом, але домоглися сильного аромату.
Отриманий зразок має не лише чудові смакові якості, а й стійкий у різних середовищах. Пиво випробували в умовах невагомості на борту спеціального літака «Боїнг». Випробувачами були співробітники австралійського науково-дослідного центру.
«Перший ковток «Сходу» нагадує подих холодного повітря в обличчя,— описує відчуття від пива Хелд,— а післясмак схожий на те саме відчуття бадьорості, що виникає після філіжанки ранкової кави».
На його думку, зі збільшенням популярності космічного туризму попит на пиво «Схід» зросте в рази.
«Ідея назви напою прийшла відразу»,— додав австралійський фахівець, нагадавши, що весь світ у квітні 1961 року стежив за першим польотом у міжзоряний простір радянського космонавта Юрія Гагаріна на борту корабля «Восток».
Австралійські любителі пива можуть оцінити переваги «Сходу» вже зараз. Упаковка з шести пляшок пінного напою коштуватиме шанувальникам 20 доларів.

ХУДОЖНИК СТОРІЧЧЯ ТОМУ ЗОБРАЗИВ ЖИТТЯ В НАШ ЧАС
Французький художник Вільмар 1910 року створив серію картин, котрі показують, як люди в той час уявляли життя на початку XXI ст. На картинах є сюжети із зображенням пожежників, що літають, будинків, які обігріваються радієм, архітекторів і перукарів, помічниками у яких працюють роботи, повідомляє Newsru.ua.
Крім того, на картинках зображено безліч різних літальних апаратів, концепції яких не реалізувалися. Однак інші ідеї, як, приміром, відеоконференція чи лекції з використанням аудіоматеріалів, видаються не надто віддаленими від нинішньої реальності.
Цікаво, що люди, намальовані на картинах, одягнені у старомодний одяг, вочевидь, джинсів чи міні-спідниць у той час не могли навіть уявити.
Зазначимо, що сто років тому серед тодішніх митців було популярним зображувати життя в майбутньому. Цей напрям у мистецтві дістав назву «футуризм», а започаткував і активно пропагував його Давид Бурлюк — український художник родом із Сумщини. Живучи у США, він створив багато футуристичних творів.
також у паперовій версії читайте:
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ДИВА
  • РЕКОРДИ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».