Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
ДНІПРОВСЬКА БИТВА: ХУАНДЕ РАМОС ПЕРЕМАГАЄ
У багатьох містах двічі на рік, незадовго до приїзду українських флагманів — «Динамо» та «Шахтаря», починається футбольна лихоманка. Не став винятком і Дніпропетровськ. Так само, як матч із «Шахтарем» восени, приїзд «Динамо» викликав шалений ажіотаж, і усі 31 тисяча квитків розлетілися за неповних чотири дні.

«Дніпро» вийшов без Селезньова та Русола, але з Мандзюком і Ротанем. «Динамо» вийшло у манчестерському складі. Можна сказати, що перші хвилини пройшли за переваги «Дніпра»: непоганий момент змарнував Гладкий, а Коноплянка фірмовим дальнім пострілом ледь не влучив у дальню дев'ятку воріт Шовковського.
Був момент, коли Гладкий впав у штрафному майданчику після контакту з Нінковичем, але арбітр зустрічі Можаровський не звернув на це уваги. «Динамо» більше розраховувало на контратаки. Перша реальна нагода випала киянам на 39-й хвилині, коли Шевченко вийшов сам на сам із Лаштувкою.
Чеський голкіпер з ударом упорався, але на добивання встиг Ярмоленко, і Мандзюкові в останню секунду вдалося в підкаті переправити м'яч за бокову лінію.
На початку другого тайму «Дніпро» повів у рахунку. Навіс Коноплянки з лівого флангу на дальній кут воротарського майданчика більярдним ударом замкнув Іван Стрініч. Сьомін моментально відповів своїм козирем — на полі з'явився Олександр Алієв.
Атаки киян розгорталися переважно флангами, але особливої загрози воротам Лаштувки не несли, надійно діяв захист «Дніпра». У середині другої половини на полі відбулася сутичка, коли кияни не вибили м'яч за бокову, після того як дісталося по нозі Коноплянці.
Киянам удалося перехопити ініціативу у «Дніпра» лише в заключній десятихвилинці. Саме тут було суперечливе рішення арбітра, який цього разу не повірив у пенальті на користь гостей. Та й «Дніпро» не спинявся до останніх секунд, могли і Гладкий, і Назаренко збільшувати перевагу, але перший не встиг вчасно пробити, а другий втратив м'яч на підступах до воріт.
Остання варта уваги подія — вилучення помічника іспанського тренера з лави запасних за надто емоційну реакцію на те, що було. Можаровський дав фінальний свисток, після чого футболісти «Дніпра» почали святкувати перемогу разом зі своїми вболівальниками, а гравці гостей понуро пішли до роздягальні, лише Гусєв аплодував динамівським фанам.
Донецький «Шахтар» здобув перемогу над луцькою «Волинню» з рахунком 4:0. Чвертьфіналістам Ліги чемпіонів довелося побороти шалену самовіддачу команди Віталія Кварцяного. Першою жертвою гостей став бразилець Адріано. На 16-й хвилині він на лінії штрафного майданчика пішов у боротьбу за верховий м'яч із Недільком, який не збирався програвати «грінику», і результат трагічний. Для Адріано гра завершилася ношами, лікарнею та, можливо, тривалим відновленням після травми. Неділько у цьому епізоді зіграв жорстко.
Суддя не показав йому навіть попередження. Замість Адріано на поле вийшов Морено, який вже був більш обережний, особливо при зближенні з Недільком.
Команда Кварцяного у цьому матчі не збиралася програвати жодного єдиноборства. Наприкінці першого тайму господарі відкрили рахунок. Це зробив Жадсон, який реалізував одинадцятиметровий після порушення правил волинян. У другій половині гри «Шахтар» довів справу до розгрому, за 17 хвилин забивши три м'ячі. «Волинь» до останнього намагалася скоротити розрив у рахунку і билася до фінального свистка. «Шахтар» догравав матч у меншості. Після одного із зіткнень з гри вибув Чигринський.
«Металіст» може прощатися із шансами на зону Ліги чемпіонів. Харків'яни втретє поспіль зіграли внічию. Матч у Кривому Розі команди розпочали активно. Перші хвилини пройшли на гойдалках — суперники намагалися швидко організовувати свої атаки. На третій-четвертій хвилинах було створено перші моменти. Спочатку голкіпер гостей Горяїнов забрав м'яч після удару Іващенка, а потім помилка захисника господарів Лисицького ледь не призвела до взяття воріт.
Захисник помилився при поперечній передачі у власному штрафмайданчику. Щастя Лисицького, що Боровик відбив удар Олійника. Наступний небезпечний момент також стався після помилки захисту. Півзахисник харків'ян Тайсон обікрав суперника, увірвався до штрафного майданчика і пробивав у дальній кут — Боровик і тут зіграв вище від усілякої похвали.
Воротар «Кривбаса» врятував свою команду, коли зі штрафного бив Хав'єр. Наставникові господарів Максимову ще до перерви довелося зробити дві заміни. Спочатку тренер був незадоволений Бартуловічем і випустив Бабатунде, а згодом замість травмованого Лисицького вийшов Жданов. Загалом «Кривбас» робив ставку на довгі передачі вперед, де за м'яч повинні були чіплятися форварди.
Завершення першого тайму та початок другого пройшли у боротьбі у центрі поля. «Металіст» був ближчий до взяття воріт. На 52-й хвилині Боровик вдало зіграв на виході та стрибнув у ноги Тайсону. Через вісім хвилин в атаці був Олійник. Проте, як і у першому таймі, нападник забарився, тому його удар заблокували. Але найреальніша нагода змінити нулі на табло була у криворіжців. На 89-й хвилині м'яч після удару Сердюка Вільягра виніс із лінії воріт. Таким чином, бойова нічия — 0:0.

Результати матчів 22-го туру:
«Ворскла» (Полтава) — «Металург» (Донецьк) — 1:1
Голи: 1:0 — Янузі (50), 1:1 — Аделей (86)
«Зоря» (Луганськ) — «Оболонь» (Київ) — 1:0
Гол: 1:0 — Фомін (72)
ФК «Севастополь» — «Карпати» (Львів) — 3:1
Голи: 1:0 — Жабокрицький (12), 1:1 — Кочіш (45), 2:1 — Скоба (59), 3:1 — Ференчак (88)
«Кривбас» (Кривий Ріг) — «Металіст» (Харків) — 0:0
«Металург» (Запоріжжя) — «Таврія» (Симферополь) — 2:2
Голи: 1:0 — Ліма (39), 2:0 — Пісоцький (53), 2:1 — Каблаш (90), 2:2 — Ідахор (90+4, пен.)
«Дніпро» (Дніпропетровськ) — «Динамо» (Київ) — 1:0
Гол: 1:0 — Стрініч (51)
«Шахтар» (Донецьк) — «Волинь» (Луцьк) — 4:0
Голи: 1:0 — Жадсон (43, пен.), 2:0 — Мхітарян (69), 3:0 — Тейшейра (70), 4:0 — Морено (86)
«Арсенал» (Київ) — «Іллічівець» (Маріуполь) — 3:1
Голи: 0:1 — Невмивака (5), 1:1 — Шацьких (43), 2:1 — Мазілу (66), 3:1 — Мазілу (67)
також у паперовій версії читайте:
  • ГІРНИКАМ — «БАРСЕЛОНА», ДИНАМІВЦЯМ — «БРАГА»
  • УДАР, НОКАУТ, ПЕРЕМОГА!

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».