Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СУСПІЛЬСТВО
УКРАЇНСЬКИХ МІЛЬЯРДЕРІВ ПОБІЛЬШАЛО
Журнал Forbes оприлюднив традиційний рейтинг найбагатших людей світу, до якого входять ті, у кого статок не менш ніж мільярд доларів.
Мексиканський магнат Карлос Слім знову став найбагатшим. Його статок оцінено в 74 млрд дол., від часу минулого рейтингу він зріс на 20,5 млрд. 71-річний бізнесмен очолює телекомунікаційну компанію Telefonos de Mexico. Крім того, він має великий відсоток акцій в New York Times, а також у корпорації Globo Corso, яка активно працює на американському ринку ритейлу.

На другому місці — засновник компанії Microsoft Білл Гейтс, у нього 56 млрд дол., на три мільярди більше, ніж торік.
Третє місце, як і рік тому, посідає американець Воррен Баффет, який очолює велику інвестиційну компанію Berkshire Hathaway Inc. У нього, за даними видання, 50 млрд дол. (47 млрд — торік).
У списку вісім мільярдерів, позначених «Ukraine».
Усі п'ятеро, які були в торішньому рейтингу, знову тут із такими прибутками:
Ринат Ахметов — на 39-му рядку з 16 млрд дол. (рік тому — 5,8); Віктор Пінчук — 336-й, 3,3 (3,1); Ігор Коломойський — 459-й, 2,5 (2,0); Геннадій Боголюбов — 459-й, 2,5 (1,7); Костянтин Жеваго — 488-й, 2,4 (1,2).
Ще три імені увійшли до світового рейтингу вперше:
Юрій Косюк — 833-й, 1,5 млрд дол.; Андрій Веревський — 1057-й, 1,1; Олег Бахматюк — 1140-й, один мільярд.
Усі українські новачки списку представлені в категорії Food and Beverage, Косюку і Веревському укладачі списку зробили позначку agriculture, а Бахматюку конкретнішу — eggs.
Загалом у 2011 році журнал Forbes налічив у світі 1210 осіб зі статком не менш як мільярд доларів — абсолютний рекорд за 25-річну історію складання цього рейтингу. Сукупний капітал людей, включених до списку мільярдерів, журнал оцінив у 4,5 трильйона доларів, що також є рекордом.
До 2011 року, наголошується в коментарях, лише від США до списку найбагатших людей світу потрапляло понад сто осіб. Цьогоріч таких країн стало три — до 413 мільярдерів США долучилися Китай з 115 мільярдерами (не рахуючи 36 гонконгівських і 25 тайванських) і Росія з 101. При цьому Росія обійшла всіх за кількістю мільярдерів на одне місто — в Москві таких 58, а в Нью-Йорку лише 48.
В Індії 55 мільярдерів, Німеччині — 52, Туреччині — 38, Великій Британії — 32, Бразилії — 30, Японії — 26, Канаді — 24, Австралії — 17, Ізраїлі та Південній Кореї — по 16, Франції, Італії та Індонезії — по 14. У Швейцарії лише на одного мільярдера більше, ніж в Україні, а в Єгипті й Саудівській Аравії — стільки ж, по вісім.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • ШКЛЯР ЗАЛИШАЄТЬСЯ ОПТИМІСТОМ
  • У ФОКУСІ ЗАРУБІЖНИХ ЗМІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».