Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
ВЕЛИКА СІМЕЙКА
Індійця Зіона Чана з села Бактванг, що в східному штаті Мізорам, визнано главою найчисленнішої сім'ї світу. У 67-річного чоловіка — 39 дружин, 94 дитини, 33 онуки і 14 невісток, повідомляє Daily Mail.
У сім'ї майже військова дисципліна, старші дружини виконують усю домашню роботу — прибирають будинок, перуть і готують їжу. Щодня для приготування вечері жінкам доводиться різати 30 курей, чистити 60 кг картоплі і варити близько 100 кг рису.

Зіона Чана і його близькі не без зусиль розміщуються в чотириповерховому 100-кімнатному будинку. Усі, крім глави родини, що має окрему кімнату, живуть у великих залах.
Сім'я має власну школу, столярні майстерні, хлів для свиней, курник, рисові поля і сад.
Усіх своїх 39 дружин Зіона вважає «подарунком згори» і відповідально підходить до покладеної на нього місії глави найбільшої родини у світі. Як повідомляють, патріарх, котрий привів першу дружину в будинок, коли йому було 17 років, не проти подальшого збільшення сім'ї.
«Одного разу я за рік одружився на десятьох жінках. Навіть зараз готовий розширити сім'ю й одружитися. У мене так багато людей, про яких мені треба піклуватися, тож я щаслива людина»,— говорить Чана.
У свою чергу, дружини Чана вважають свого чоловіка «найгарнішим у селі» й стверджують, що стосунки у їхній родині будуються на «взаємній любові та повазі».
Окрім власної сім'ї, Зіона також очолює секту «Чана», за правилами якої чоловікам дозволено одружуватися з необмеженою кількістю дружин.

ПЕРШИЙ У СВІТІ МАРАФОН РОБОТІВ
В Японії завершився перший у світі марафонський забіг, участь у якому брали роботи, повідомляє tsn.ua. Усього на старт забігу вийшли п'ятеро учасників. Переможцю Robovie-PC для подолання відстані — 42 км 195 м — потрібно було близько 55 годин.
Середня швидкість андроїда — приблизно 770 м на годину.
Robovie-PC заввишки 40 см, важить 2,4 кг. Йому вдалося обійти робота Robovie-PC Lite, який посів друге місце, на останніх колах дистанції, коли у конкурента закінчився заряд батареї.
Усього учасники марафонського забігу подолали майже 422 стометрові кола на біговій доріжці.
За умовами змагань розробникам забороняли надавати роботам допомогу в разі падіння, машини мали підніматися самостійно. Однак творцям андроїдів дозволяли підзаряжати у «бігунів» акумулятори.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ГІПОТЕЗА
  • ФАКТ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».