Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
ФУТБОЛЬНА ВЕСНА ПРИЙШЛА
Після зимової перерви поновилися матчі національної футбольної першості. Четвірка команд, до яких була прикута найбільша увага, показала чотири різні результати. «Шахтар» здобув вимучену перемогу, «Динамо» — легку. «Металіст» заколисав нульовою нічиєю, а «Дніпро» наприкінці зустрічі вибухнув результативною грою, але перемогу втратив на останніх хвилинах.

Лідер чемпіонату — донецький «Шахтар» — у стартовому поєдинку чемпіонату України з мінімальним рахунком 1:0 виграв у футбольного клубу «Севастополь» на його полі. Гол було забито на п'ятій доданій хвилині до основного часу. Відзначився Адріано. Саме з кількістю доданого часу і буде багато розмов. Однак оцінки арбітрові Сергію Лисенчуку з Києва дасть Пєрлуїджі Колліна. Чи заслужена перемога «Шахтаря» — то вже інше питання. «Севастополь» також має право заявити, що команда заслуговувала бодай на нічию. Господарі вміло протистояли «Шахтарю» і навіть могли забити гол, і не один, але не вдалося. Якщо ж «Севастополь» вистачило на 90 хвилин гри, то п`ять додаткових вони не осилили.
Дебютний матч на тренерському містку донецького «Металурга» для російського фахівця Андрія Гордєєва закінчився невдало. У протистоянні з київським «Динамо» його команда не зуміла дати бій одному з фаворитів чемпіонату. З перших хвилин зустрічі кияни показали, що приїхали до Донецька за перемогою і ще в середині першого тайму гру можна було завершувати. «Динамо» забило два швидкі м'ячі, а далі перегравало донеччан на класі.
«Металург» не створив жодного моменту, а про якість оборонних дій команди яскраво свідчить рахунок на табло. В другому таймі гра стала відверто нудною: одні не могли грати, бо в них це не виходило, а інші не хотіли, бо вже думали про наступний матч у Лізі Європи проти «Манчестер Сіті».
Серед чотирьох фаворитів першості становище «Дніпра» було найбільшою загадкою для вітчизняних уболівальників — решта «вічних медалістів» устигла показати себе у Європі. А от як вплине на «дніпрян» двадцятимільйонне вливання у вигляді п'яти новачків, напевне сказати ніхто не міг.
На матч із симферопольською «Таврією» прийшло п'ятнадцять тисяч глядачів. Головний тренер господарів Серхіо Рамос вирішив не тримати інтригу і випустив на поле п'ятьох новачків. Його колега Валерій Петров відповів лише одним дебютантом — Дамір Кахріман став на воротах. Як виявилося, саме наставник симферопольців зробив правильніше. Його команда виглядала значно організованішою за своїх суперників, які, особливо до перерви, виглядали розгублено, часто не розуміючи задумів один одного. Власне, це була головна проблема сьогоднішнього «Дніпра»: якщо індивідуально кожен із дебютантів виглядав пристойно, то зіграти командно їм так і не вдалося.
Матеус багато рухався на вістрі атаки, але гарних передач від партнерів не отримував; Джуліано, на якого покладали чи не найбільші надії, не знаходив свого місця у центрі поля; Інкум зі Стрінічем на флангах, ідучи в атаку, не знаходили партнерів, а при втраті м'яча не завжди встигали повернутися на власну половину поля; Рівас у парі з Русолом у центрі захисту також не виручили тоді, коли це було потрібно.
Так і проходив поєдинок: «Дніпро» володів м'ячем, не маючи можливості пробити по воротах «Таврії». Гості чекали на свій шанс, і в середині першого тайму Шиндеру вдався прохід лівим флангом (Інкум залишився на половині поля суперника, Русол наштовхнувся на Кравченка), простріл в одинадцятиметрову позначку, де Ідахор, якого начебто тримав Стрініч, спокійно скинув м'яч Платону — 0:1. Після цього «Таврія» відійшла назад, а у «Дніпра» в атаці так нічого і не виходило. Єдиний напівмомент — штрафний від Стрініча, після якого м'яч пролетів поруч із дев'яткою.
Другий тайм тривав у тому ж ключі, поки «Таврія» один за одним не змарнувала ще два гольові моменти. Тут Хуанде Рамос наважився на несподівану заміну — опорника Кравченка замінив на форварда Гладкого.
Власне, саме появи Олександра зі старту очікувала місцева публіка, адже це він забив на зборах десять м'ячів, водночас як Селезньов і Матеус більшу їх частину провели в лазареті. Та з'явився на полі він лише зараз, після цього гра «Дніпра» пожвавилася. Не скажу, що в цьому заслуга Гладкого, але наявність ще одного нападника додала господарям упевненості, біля воріт Даміра почали виникати моменти.
І знову не вистачало взаєморозуміння гравцям «Дніпра»: Коноплянка подав на ближню стійку, а група гравців чекала його навісу на дальній; Матеус побіг уперед, йому дають пас за спину.
Уболівальники «Дніпра» вже було змирилися з черговим невдалим стартом своєї команди, аж раптом гол усе-таки стався: Гладкий скинув Селезньову після навісу Джуліано, і Євген відправив м'яч у ворота. «Таврія» запанікувала, і «Дніпро» це відчув. Тиск господарів не припинявся.
Після чергової втрати м'яча гостями на ударній позиції опинився Стрініч. Іван не шукав шляхів для розвитку атаки, а підробив м'яч під ліву ногу і потужно пробив під поперечину без шансів для воротаря. На біду для «Дніпра» його гравці повірили у перемогу. Хлопці в синьому на куражі провели ще кілька небезпечних атак, які недбало змарнували. Потім «Таврія» несподівано зібралася й «огризнулася». Ідахор перекинув м'яч через Ріваса, давши Фещуку пробити між Русолом і Стрінічем. До всього ще й Лаштувка, який нудьгував увесь матч, пропустив м'яч між ногами (2:2). «Дніпро» ще мав кілька нагод, аби знову вийти уперед.
Проте Матеус на подачу Стрініча не встиг, а Коноплянці трохи не вистачило влучності. Звичайно, робити висновки за одним матчем — справа невдячна, але поки що «Дніпро» слідом за «Металістом» засвідчив, що розмови про друге місце передчасні. Та потенціал у цієї команди є. Наступної неділі чекаємо на дербі з «Металістом».

Результати матчів 20-го туру:
ФК «Севастополь» — «Шахтар» (Донецьк) — 0:1
Гол: 0:1 — Адріано (90+5)
«Металург» (Запоріжжя) — «Іллічівець» (Маріуполь) — 0:4
Голи: 0:1 — Антонов (11), 0:2 — Путівцев (24), 0:3 — Кривошеєнко (70), 0:4 — Антонов (76)
«Зоря» (Луганськ) — «Волинь» (Луцьк) — 3:0
Голи: 1:0 — Лазарович (38), 2:0 — Білий (54), 3:0 — Касьян (79)
«Металург» (Донецьк) — «Динамо» (Київ) — 0:2
Голи: 0:1 — Попов (25), 0:2 — Ярмоленко (30)
«Ворскла» (Полтава) — «Металіст» (Харків) — 0:0
«Кривбас» (Кривий Ріг) — «Оболонь» (Київ) — 2:2
Голи: 0:1 — Мандзюк (4), 1:1 — Іващенко (12), 2:1 — Іващенко (46), 2:2 — Панас (63)
«Дніпро» (Дніпропетровськ) — «Таврія» (Симферополь) — 2:2
Голи: 0:1 — Платон (32), 1:1 — Селезньов (79), 2:1 — Стрініч (81), 2:2 — Фещук (86)
«Арсенал» (Київ) — «Карпати» (Львів) — 2:2
Голи: 1:0 — Мазілу (50), 2:0 — Гусєв (54), 2:1 — Балажіц (64), 2:2 — Мілошевіч (90+1).
також у паперовій версії читайте:
  • БРАВІСИМО, «ШАХТАР»!
  • ШАНС ДЖОКЕРА

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».