Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
ЖІНКИ — НА ВИСОТІ, ЧОЛОВІКИ — НА СПАДІ
Цими днями в містечку Антхольц-Антерсельва завершується класична січнева зв'язка біатлонних етапів. Спочатку два тижні найкращі на планеті лижники-стрільці гостювали в Німеччині, шостий етап Кубка світу приймають італійські Альпи. Якщо порівнювати з Рупольдингом, то в Антхольці біатлоністи потрапили у значно комфортніші умови: незначний температурний мінус і яскраве сонце все ж краще, ніж 5–7 градусів тепла і потоки води з неба.

За таких умов варто ще раз відзначити організаторів — протягом повноцінного змагального тижня вони якимось дивом спромоглися зберегти від остаточного руйнування полотно траси, хоча уникнути падінь на незвичному покритті багатьом спортсменам не вдалося.
Українська команда виступила на своєму рівні. Звісно, після того стрибка вище голови, який прихильники «синьо-жовтих» спостерігали в грудні, хочеться такого ж продовження. Але опоненти на місці не стоять: приміром, ті ж росіяни, яких можна назвати головними невдахами першої третини біатлонного сезону, стали виправлятися.
Першими на дистанцію етапу в Рупольдингу вийшли чоловіки. В індивідуальній гонці наші співвітчизники показали найгірший результат у сезоні — жодного представника в заліковій зоні. 41-м прийшов до фінішу Артем Прима, який припустився двох промахів, Сергій Седнєв з трьома невлучними пострілами задовольнився 47-м результатом. Андрій Дериземля застудився і на старт «індивідуали» не вийшов. А виграв у конкуренції з французом Мартіном Фуркадом норвежець Еміль-Егле Свендсен, який не закрив лише одну мішень з двадцяти.
Поліпшили настрій українських уболівальників дівчата. У їхній класичній гонці на 15 км сестри Семеренко спромоглися потрапити до чільної десятки. Обидві припустилися по одному промаху. Валя фінішувала четвертою. Від переможниці — росіянки Ольги Зайцевої, яка закрила всі мішені, українку відділила 1 хв 50,8 с. На 14,5 с повільнішою була німкеня Андреа Хенкель, а зі шведкою Хеленою Екхольм (37,4 с відставання від російської снайперки) Валентина в разі точної стрільби цілком могла б конкурувати за третє місце. Віта Семеренко програла Зайцевій майже дві з половиною хвилини і задовольнилася сьомим результатом. Минулого четверга в заліковій зоні опинилося ще троє наших співвітчизниць. Лише дві незакриті мішені на останньому вогневому рубежі відкинули Олену Підгрушну за межі першої десятки: з відставанням 4 хв 45,8 с вона стала 27-ю. Оксана Хвостенко з такими ж стрілецькими здобутками фінішувала 29-ю.
Особливо варто відзначити виступ новачка нашої команди — Наталії Бурдиги. Екс-росіянка змогла потрапити до числа сорока найкращих уже в дебютній гонці, навіть маючи не дуже вигідний (особливо зважаючи на «дощову» трасу) 70-й стартовий номер. На перших двох вогневих рубежах вона припустилася по одному промаху, але надалі опанувала себе, закрила десять наступних мішеней і стала в підсумку 34-ю.
Чоловіча частина команди і в наступних двох гонках продовжила відступати. Виняток склав лише Андрій Дериземля. З одним промахом у спринті він став 32-м (на 1 хв 43,5 с швидшим виявився переможець Ларс Бергер — прудконогий норвежець здивував усіх і себе самого стовідсотковою влучністю), а в гонці переслідування виступив ще краще. Лідер команди не закрив лише одну з двадцяти мішеней і зміг піднятися на двадцятий рядок. Виграв «пасьют» супервлучний швед Бйорн Феррі, який піднявся на перше місце з восьмого.
На відміну від чоловіків, жінки продовжили виступати гідно. У спринті з одним промахом Олена Підгрушна стала 19-ю, Віта Семеренко — 20-ю, а Валя Семеренко, попри три промахи, фінішувала 23-ю. У гонці переслідування сестри Семеренки взагалі продемонстрували майстер-клас: Валя піднялася на 11-те місце, а Віта — на 12-те. Обидві близнючки продемонстрували височенну швидкість. За цим показником Валентина стала першою серед усіх учасниць (включно з Магдаленою Нойнер!), Віта була третьою! Що ж до переможниць, то в обох цих гонках першою стала норвежка Тура Бергер, другою — німкеня Андреа Хенкель. Змінювалася тільки володарка бронзової нагороди: у спринті нею стала Магдалена Нойнер, а в гонці переслідування — лідер загального заліку Кубка світу фінка Кайса Макаряйнен.
Результати п'ятого етапу біатлонного сезону одразу позначилися на становищі в Кубку світу і Кубку націй. Наш «декабрист» Сергій Седнєв опустився на 13-те місце в загальному заліку, а в Кубку націй команда стала шостою. Серед жінок у чільній двадцятці — сестри Семеренко. Валя — на сьомій позиції, Віта — на 15-й. Жіноча збірна в Кубку націй утримує високу третю сходинку.
також у паперовій версії читайте:
  • МІЦНИЙ ГРЕЦЬКИЙ «ГОРІХ»
  • КОЛИ ФІНІШ — ЦЕ ВЖЕ ПЕРЕМОГА
  • МЕЛЬБУРН: СІЧНЕВА ТЕНІСНА МЕККА

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».