Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
ПРОТИ ТИМОШЕНКО ПОРУШИЛИ КРИМІНАЛЬНУ СПРАВУ
Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу проти екс-прем'єр-міністра, лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко за фактом нецільового використання коштів, отриманих Україною в рамках Кіотського протоколу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила Ю. Тимошенко у середу журналістам після допиту в Головному управлінні Генпрокуратури з розслідування особливо важливих справ.
«Терор проти опозиції продовжується — системний, злагоджений, і саме головне — без уваги до будь-якого закону або Конституції. Тільки що у слідчого я з'ясувала, що проти мене особисто порушено кримінальну справу якраз за те, що нібито екологічні гроші були в кризу направлені на пенсії, що я зробила великий злочин, що людям заплатила пенсії під час кризи»,— сказала Ю. Тимошенко.
Екс-прем'єр також повідомила, що слідчий під час допиту спробував застосувати до неї міру запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд. «Без адвоката вони не мали права робити абсолютно ніяких слідчих дій, але вони щось там робили, хотіли пред'явити мені обвинувачення, хотіли пред'явити підписку про невиїзд, але без адвоката вони цього не мають права робити»,— зазначила вона.
«Янукович переступив межу, за якою йому вже доведеться відповідати за кожну репресію проти опозиції, і за те, що він робить сьогодні проти всіх громадян України»,— підкреслила Ю. Тимошенко.

* * *

У прес-службі Генпрокуратури повідомили, що обвинувачення пред'явлені на підставі ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади, або службових повноважень, що спричинили тяжкі наслідки).
«Тимошенко перебуває на підписці про невиїзд. Обвинувачення їй не пред'явлено і вона знаходиться у статусі підозрюваної»,— відзначили у Генпрокуратурі.
Вказана стаття Кримінального кодексу передбачає покарання на строк від семи до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

* * *

Колишній співдоповідач ПАРЄ по Україні Ханне Северінсен закликає Президента України Віктора Януковича припинити кримінальне переслідування своїх опонентів.
Про це Х. Северінсен заявила в коментарі УНІАН у зв'язку з порушенням кримінальної справи проти екс-прем`єр-міністра України Юлії Тимошенко.
«З великим сумом я дізналася, що українська влада порушила кримінальну справу проти опозиційного лідера, колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, і що їй у зв'язку з цим було заборонено виїжджати з Києва напередодні саміту Європейської народної партії, який проходить у Брюсселі», — сказала Х. Северінсен.
На її думку, такі методи, що використала українська влада з метою запобігти участі опозиційного політика у важливих міжнародних подіях, є антидемократичними, антиєвропейськими.
«Я засуджую таку практику і наголошую, що, оскільки Президент України Віктор Янукович неодноразово oбіцяв дотримуватися європейських стандартів, я закликаю його повернутися до правового демократичного поля і припинити переслідування політичних опонентів»,— підкреслила Х. Северінсен.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • ЗАЯВА БЮТ
  • ПЕРЕМОГЛИ Б І БЕЗ УКРАЇНИ
  • УКРАЇНА У ФОКУСІ ЗАРУБІЖНИХ ЗМІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».