Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
МАЙСТЕР КУНФУ ВПЕРШЕ ОДРУЖИВСЯ У 98 РОКІВ
Майстер кунфу з китайського монастиря Південний Шаолінь Фан Тайшань вперше одружився у 98 років, повідомляє tsn.ua. Його обраниця — 43-літня уродженка провінції Гуйчжоу на прізвище Ян, котра навчається в нього бойового мистецтва. Як розповіла жінка, вона сама запропонувала руку і серце поважному старцю, щоб піклуватися про нього.

Зазначимо, згідно з традицією, монах має можливість одружитися, але після цього йому доведеться залишити монастир.
Фан Тайшань почав осягати мистецтво східних єдиноборств у дев'ять років, а в одинадцять потрапив до монастиря Південний Шаолінь. 1946 року він приєднався до збройних формувань компартії Китаю, які воювали проти гомінданівців. У 1950-х роках Тайшань був особистим охоронцем відомого полководця — ветерана китайської революції маршала Е Цзяньіна.
Кілька десятиріч майстер навчає бойового мистецтва. За своє життя Фан Тайшань передав секрети кунфу понад трьом тисячам учнів.

ЯЛИНКА СВІТИТЬСЯ ЗАВДЯКИ КРОКАМ ПЕРЕХОЖИХ
Одну з центральних площ Мілана (Італія) прикрашає величезна «екоялинка», вогники на якій горять від енергії, що утворюється завдяки крокам перехожих по спеціальному настилу, повідомляє Укрінформ. Торішній успіх аналогічної ініціативи надихнув організаторів на повторення акції. Тоді цифри були такі: десять тисяч відвідувачів і 500 кВт виробленої ними елекроенергії.
Крім того, у міланців є можливість зробити екологічним і святкування Різдва у себе вдома. Скажімо, придбати ялинку, виготовлену з переробленого картону. Таке різдвяне деревце слугуватиме кілька років, після чого його можна утилізувати як звичайний папір.
Додамо, що відома мережа шведських крамниць Ikea також пропонує екологічне рішення: там можна придбати штучну ялинку на свята, а у проміжку між 5 і 12 січня — здати її назад. За кожне повернене дерево Ikea обіцяє перерахувати три євро до Світового фонду захисту природи WWF.
Такі ініціативи важливі, наголошують екологи, адже Різдво не лише найрадісніше свято у році, а й таке, що найбільше забруднює довкілля.
також у паперовій версії читайте:
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • РЕКОРДИ
  • ДИВА
  • НОУ-ХАУ
  • ФАКТ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».