Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
ХТО ПОРУШУЄ ПРАВА ЛЮДИНИ?
Голова СБУ Валерій Хорошковський, міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов, міністр освіти і науки Дмитро Табачник і Прем'єр-міністр Микола Азаров претендують на звання найбрутальніших порушників прав людини.

Як повідомляє «Німецька хвиля», традиційно наприкінці року українські правозахисники визначають претендентів на антипремію «Будяк року». «Нагороду» дають за найгірші порушення прав людини в Україні.
10 грудня цього року Україна дізнається, хто з чиновників або організацій найбрутальніше порушував права людини. Проте з головними претендентами оргкомітет Української Гельсінської спілки з прав людини, яка вручає антипремію, вже визначився.
Як поінформував Deutsche Welle член правління Української Гельсінської спілки Євген Захаров, загалом номінантів десятеро. Зокрема, шанс отримати «Будяк року» є в усієї Адміністрації Президента України — за незаконне збирання приватної інформації про соціально активних людей. Гідним номінантом також вважають голову СБУ В. Хорошковського (за використання спецслужби для боротьби з опозицією і через конфлікт інтересів). «Голова СБУ одночасно і власник найбільшого медіа-холдингу країни, і член Вищої ради юстиції, яка призначає та звільняє суддів»,— нагадав Є. Захаров.
Майже рекордсменом за кількістю аргументів на право одержати «Будяк року» є міністр внутрішніх справ України А. Могильов. Окрім великого числа скарг від затриманих на дії міліції, йому закидають ще й негідне ставлення до правоохоронців. Як розповідає Є. Захаров, у той час, як для вищих ешелонів МВС закуповують дорогі автомобілі, у сотнях райвідділів міліції в Україні немає навіть туалетів.
Міністр освіти і науки Д. Табачник може отримати «Будяк року» за провальне зовнішнє тестування, переписування підручників історії та намагання запровадити у вищій школі платні послуги, зазначив Євген Захаров. Претендентом на антипремію є й Прем'єр-міністр М. Азаров. Його можуть «нагородити» за дискримінацію жінок. Є. Захаров нагадав, що в українському уряді жінок немає, а прем'єр неодноразово наголошував, що керувати — це нежіноча справа.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • ЯК УКРАЇНЦІ СТАВЛЯТЬСЯ ДО ВЛАДИ
  • КІЛЬКОМА РЯДКАМИ
  • ПЕРЕДОСТАННІ...
  • УКРАЇНА У ФОКУСІ ЗАРУБІЖНИХ ЗМІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».