Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
JETMAN ВИКОНАВ ДВІ МЕРТВІ ПЕТЛІ
Швейцарець Ів Россі, більше відомий як «Людина-ракета» (Jetman), здійснив черговий подвиг: використовуючи нову модифікацію свого монокрила, виконав дві мертві петлі, повідомляє tsn.ua.
Россі, колишній військовий льотчик, а нині винахідник і авіаентузіаст, створив крила, обладнані чотирма реактивними двигунами, які удосконалює з 1993 року й донині.

Під час випробування сміливець стрибнув із повітряної кулі на висоті 2400 м і впродовж 18 хв демонстрував дива пілотажу. Після шоу він приземлився на парашуті.
«Це фантастика! Політ пройшов успішно, попри невеликі проблеми із запуском двигунів. Я зміг зробити дві мертві петлі, тому щасливий»,— прокоментував Ів випробування на своєму сайті.
За інформацією місцевої газети 20 Minutes, Россі, котрий спочатку планував описати повне коло біля повітряної кулі, ухилився від цього «з технічних причин і питань безпеки».
51-річний авіатор повідомив, що нова модель крила має двометровий розмах (замість 2,5-метрового у минулій модифікації), аеродинамічніша і стійкіша. Крім винахідника, у розробці конструкції літального апарата брали участь фахівці швейцарської компанії RUAG.
Два роки тому Россі став першою людиною, що перетнула Ла Манш на «власних крилах» (тоді він використав попередню модифікацію свого апарата). У найближчих планах «Людини-ракети» — політ уздовж Великого Каньйону в американському штаті Арізона.

ІНСТРУКЦІЯ ПРО ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ З ВІДЬМАМИ
Британська поліція випустила 300-аркушову інструкцію, котра пояснює правоохоронцям, як слід спілкуватися з відьмами, друїдами, шаманами і членами інших язичницьких сект, повідомляє tsn.ua.
Приміром, поліцейським не рекомендують відбирати у відьми спеціальний кинджал, що, як написано в посібнику, сприймається як холодна зброя, однак таким не є.
Не слід також торкатися до відьмацької «Книги тіней», котру можна впізнати за інкрустованою обкладинкою. Для власниці вона може мати «спеціальну і особисту цінність».
Інструкція також застерігає, що не варто панікувати, побачивши оголеного чоловіка зі зв'язаними руками і пов'язкою на очах, тому що він може брати участь у язичницькому ритуалі.
«Ритуал проводиться з цілковитої згоди людини», — йдеться в документі, тому правоохоронцям не рекомендують кидатися на допомогу «постраждалому».
Інструкція також пояснює язичницькі терміни, значення свят язичницького календаря.
У правоохоронних органах стверджують: ця інструкція не обов'язкова для прочитання, однак за потреби поліцейські можуть ознайомитися з нею в будь-який момент, оскільки вона опублікована на внутрішньому сайті поліції.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • НОУ-ХАУ
  • РЕКОРДИ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».