Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
«ДИНАМО»: БЕЗ ШАНСІВ НА ЧЕМПІОНСТВО
Київські динамівці знову втратили очки в чемпіонаті. Цього разу в матчі на виїзді проти симферопольської «Таврії». У першому таймі кияни не показали практично нічого. Фланги, де Ярмоленко з Гусєвим мінялися місцями, мовчали майже всі 45 хвилин. У центрі, де Лужний перестрахувався і виставив «опорників» Юсуф–Вукоєвіч, весь креатив було віддано «на відкуп» Єрьоменку, котрий гру провів досить посередньо.

Після перерви кияни досить швидко повели в рахунку. Гармаш вдало пропустив м'яч Мілевському після передачі Гусєва, і Артем свого шансу не втратив. Однак уже через десять хвилин рахунок став рівним. Після кутового першим біля м'яча був півзахисник господарів Платон, який пробив у дальній від Коваля кут воріт.
У подальшому гра пішла на зустрічних курсах. Якщо в «Динамо» вся гострота попереду виходила від Мілевського, то в «Таврії» доволі вдало бігли у відрив Платон, Ідахор, Шиндер та Фещук. Саме останній ледь не «поховав» «Динамо», але, вийшовши сам на сам із Ковалем, свій момент форвард кримчан змарнував. Наприкінці зустрічі «Динамо» збилося на одноманітну тактику навісів, яка, звісно, успіху не принесла. Та й не могла — ніхто з атакувальних гравців команди не вміє добре грати головою. Після цієї гри можна сміливо стверджувати, що про чемпіонство «Динамо» має забути. Десять очок відставання від «Шахтаря» — забагато.
На «Донбас Арені» «гірники» вдруге переграли запорізький «Металург». Після невиразної перемоги в Кубку України Мірча Луческу зробив серйозні заміни в основному складі команди. Це дало свій результат. Команда змогла забити більше, але й пропустила. І цим обірвала свою серію ігор без пропущених м'ячів. А запорізький клуб, перебуваючи на останньому рядку турнірної таблиці, прагнув відібрати очки.
Те, що гості програли, не дає права сказати щось погане на адресу цієї команди. Запоріжці чудово розуміли, що «Шахтар» гратиме першим номером, а тому дуже добре підготувалися. Вже те, як тактично команда оборонялася, заслуговує на повагу. Та й перший гол, який «Шахтар» забив, не показовий для лідера чемпіонату. Адріано класно виконав пенальті, а голкіпер класно вгадав напрямок удару, але трохи не вистачило реакції.
Здавалося б, усе — «Шахтар» зараз кинеться в атаку. Але не сталося. Адріано взагалі зупинився, його партнери по команді не дуже поспішали, що і дало можливість «Металургу» в першому таймі створити вдвічі більше небезпечних моментів, ніж господарі. Знову ж таки — нестача техніки та брак реалізації не дав команді можливості зрівняти рахунок. Хоча моменти були. І навіть більше, ніж у «гірників». Мірча Луческу, невдоволений таким перебігом подій, на початку другого тайму зробив тактичні заміни. І вгадав. Морено, який тільки-но вийшов на поле, відразу замкнув навісну передачу Раца — 2:0. Після цього «Шахтар» великими силами пішов на ворота гостей. Кілька моментів не реалізував той же Морено, а Рац і Срна постійно з флангів бомбардували штрафний майданчик Безотосного. Та марно. А от «Металург» відіграв один м'яч. Знову помилився захист «гірників», і Пісоцький не залишив П'ятову жодного шансу. То ж перемога донеччан з рахунком 2:1.
«Металіст» сам винен у тому, що в нинішньому сезоні його суперники можуть чекати приємних сюрпризів від кожного матчу, що проходить у Харкові. Тільки-но наприкінці першого кола здавалося, що комплекс власного поля подолано, як минулого тижня гості з Симферополя знову вказали харків'янам на всі їхні проблеми. Тому, приймаючи наступного кримського гостя — ФК «Севастополь», харків'янам просто необхідно було показати, що над вирішенням цих проблем ведеться робота.
Перші півгодини зустрічі зовсім не давали приводів для оптимізму місцевим уболівальникам. «Севастополь» нічим не поступався, а часом і переважав іменитішого суперника, створюючи небезпечні моменти, яким, однак, так і не судилося стати результативними через брак майстерності гравців дебютанта Прем'єр-ліги. «Металіст» жодної небезпеки біля воріт Сокоренка в ці хвилини не створив. Можливо, це був тактичний задум Маркевича, покликаний приспати пильність оборонців «Севастополя», а, може, гравці атаки господарів так довго не могли намацати шляху до воріт гостей.
Втім, після того як «Металіст» включив оберти, вся інтрига в матчі звелася лише до рахунку, з яким «жовто-сині» переможуть. Цей вбивчий «постріл» пролунав після подачі штрафного Хав'єром, який замкнув головою Марко Девіч. Тепер севастопольці, які до того всю свою гру будували з розрахунку, що головне — не пропустити, виявилися у ролі наздоганяючих. А до цієї ролі вони зовсім не були готові. Минуло менш як десять хвилин, і Девіч увірвався до штрафного майданчика гостей, де отримав удар по ногах. Арбітр призначив пенальті, який сам Марко впевнено реалізував.
Закінчився перший тайм, минула половина другого, а ознак життя «Севастополь» так і не виявляв. «Металіст», заспокоєний комфортним рахунком на табло, вже не давав гостям можливостей для швидких контратак. Два наступні м'ячі у ворота гостей стали результатом розіграшів кутових. У першому випадку Папі Гуйє дозволили втекти від свого опікуна, і сенегальцю вже ніхто не завадив вдарити головою по м'ячу. А наприкінці зустрічі Хав'єр обдурив оборонців, які скупчилися на власному штрафному і замість подачі викотили м'яч на Фініньо. Бразилець з ходу пробив у дальній кут, зафіксувавши остаточний рахунок — 4:0. Тож розгромна домашня перемога фаворита над аутсайдером. У наступному матчі «Металісту» залишається показати, що так впевнено грати йому до снаги і з одним із лідерів першості — київським «Динамо». Це і буде центральний матч 18 туру.

Результати матчів 17 туру:
«Оболонь» (Київ) — «Металург» (Донецьк) — 1:1
Голи: 1:0 — Кучеренко (6, пен.), 1:1 — Мгуні (43)
«Іллічівець» (Маріуполь) — «Ворскла» (Полтава) — 2:6
Голи: 0:1 — Сачко (19), 0:2 — Маркоскі (44), 1:2 — Антонов (53), 1:3 — Сачко (60), 1:4 — Сачко (64), 1:5 — Єсін (69), 2:5 — Кравченко (76), 2:6 — Селін (89)
«Шахтар» (Донецьк) — «Металург» (Запоріжжя) — 2:1
Голи: 1:0 — Л. Адріано (26, пен.), 2:0 — Морено (63), 2:1 — Пісоцький (71)
«Металіст» (Харків) — ФК «Севастополь» — 4:0
Голи: 1:0 — Девіч (33), 2:0 — Девіч (42, пен.), 3:0 — Папа Гуйє (76), 4:0 — Фініньо (87)
«Арсенал» (Київ) — «Зоря» (Луганськ) — 1:1
Голи: 1:0 — Матюхін (57), 1:1 — Лазарович (73)
«Таврія» (Симферополь) — «Динамо» (Київ) — 1:1
Голи: 0:1 — Мілевський (46), 1:1 — Платон (55)
«Карпати» (Львів) — «Кривбас» (Кривий Ріг) — 2:1
Голи: 1:0 — Голодюк (10), 2:0 — Худоб'як (71), 2:1 — Воронков (73)
«Волинь» (Луцьк) — «Дніпро» (Дніпропетровськ) — 1:1
Голи: 0:1 — Коноплянка (41), 1:1 — Пічкур (82).
також у паперовій версії читайте:
  • ПРЕЗЕНТАЦІЯ ДЛЯ ЛІППІ
  • РІК «ЧЕРВОНИХ БИКІВ»

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».