Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ПІДВОДНИЙ ГОТЕЛЬ
Поблизу узбережжя американського штату Флорида відкрили підводний готель для любителів дайвінгу, повідомляє gazeta.ua. Готель Jules Undersea Lodge побудовано на території підводного парку Кі-Ларго, який вважають одним із найкращих місць у США для підводних занурень.

Сюди щороку приїжджають сотні аквалангістів з усього світу, котрі прагнуть побачити величезну кількість загадкових морських жителів. Тепер у їхньому розпорядженні невеликий комфортабельний готель, розрахований на шестеро постояльців. Його «будівля» раніше була мобільною підводною лабораторією La Chalupa.
Аби потрапити до готелю, необхідно отримати у консьєржа спорядження і пройти невеликий інструктаж. Занурившись на глибину 6,5 м, відвідувач увійде до «мокрої кімнати» (шлюз), де залишить костюм і пройде у свій номер.
Усі помешкання обладнано душем, кондиціонерами та стереосистемами. Крім того, в кожному з них є величезні вікна для спостереження за підводним життям. Постояльці обідають в міні-їдальні за заздалегідь погодженим меню.
Тематичні готелі — не рідкість у наш час. Приміром, у Швеції для шанувальників природи побудували готель на соснах, а в Коста-Ріці серед джунглів зробили готель зі старого літака.

МІСТО-СХОВАНКА ВІД «КІНЦЯ СВІТУ»
На півострові Юкатан у північній Мексиці звели загадкове місто, яке має уберегти своїх жителів від усіляких катастроф, у тому числі глобального апокаліпсису, повідомляє tsn.ua. Його заснували 70 італійців, котрі вирішили врятуватися від «кінця світу», що, за твердженням прихильників теорії катастроф, має настати 2012 р.
Два роки тому вони придбали 800 га землі й за кілька місяців побудували Лас-Агілас — місто в мініатюрі, яке оточують гори і ліси. Поруч розташовано стародавнє поселення майя Кіуік, що додає ще більше таємничості атмосфері тривожного очікування, яка панує в окрузі.
Лас-Агілас звели за проектом місцевого архітектора Карини Валле. 24 будівлі мають 60-сантиметрові стіни, виготовлені зі спеціальних матеріалів, здатних захистити від різкої зміни температур, радіації, вогню або повеней. Архітектор стверджує, що «італійці не вважають, що настане кінець світу, але 2012 рік, згаданий у прогнозах майя, може бути роком катастроф, тому вони вирішили тут сховатися».
Головою проекту є італійський психолог, яка зараз перебуває у Веракрусі, де, за даними місцевої преси, «накопичує духовну енергію».
Містечком і мешканцями зацікавилися імміграційна влада та центр із розслідування сектантської діяльності. В результаті слідства встановлено, що деякі італійці уже отримали мексиканське громадянство, решта очікує на нього.
Городяни нечасто залишають свій притулок. За словами мера сусіднього містечка, це багаті люди, вони збудували гарні будинки.
Додамо, що зареєстрована в Італії фірма Matex Security Projects, котра будує антиапокаліптичні притулки (на випадок атомного удару, повеней, хімічних і бактеріологічних атак), стверджує, що близько тисячі осіб в очікуванні 2012-го замовили персоналізовані проекти дорогих бункерів.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • РЕКОРДИ
  • ДИВА

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».