Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
В ІСПАНІЇ ТУРИСТИ МАСОВО ВИСТРИБУЮТЬ ІЗ ВІКОН
Адміністрація іспанських курортів б'є на сполох через швидке поширення нової форми дозвілля серед молодих відпочивальників, повідомляє РІА «Новости». Багато туристів робить спробу стрибнути в басейн прямо з готельного номера, що зазвичай призводить до тяжких наслідків і навіть смерті. Розвага отримала назву «балконінг».

Тільки за сім місяців цього року на курортах Балеарських островів від цієї забави загинуло чотири постояльці, а ще 30 поранено. Потерпілі стрибали з балкона на балкон або в басейни готелів.
Більшість постраждалих, які так розважалися,— британські туристи віком 18–25 років, а також німці та голландці. Зазвичай до стрибків у басейн молоді люди «накачують» себе алкоголем, наркотиками, а потім вистрибують з номерів, побившись об заклад. Майже щотижня до лікарень доправляють по кілька людей, котрі стрибнули повз басейн.
«Тут це явище спостерігається протягом кількох років, однак те, що відбувається нині, схоже на нашестя»,— зазначає один із найстаріших співробітників готелю в містечку Алкудіа.
Менеджери готелів не знають, як запобігти «балконінгу». Поки вони намагаються селити молодь на нижніх поверхах, аби незручно було стрибати в басейни.

У БРИТАНІЇ ЗНАЙШЛИ ФОРТЕЦЮ ЛЕГЕНДАРНОГО ДЕВ'ЯТОГО ЛЕГІОНУ
Місце розташування загубленого римського дев'ятого легіону розкопали під час оновлення дороги A1, яка сполучає Дишфорт і Лемінг, що в Північному Йоркширі, повідомляє gazeta.ua. Зруйновану фортецю знайшли поблизу Хіламського мосту, який був частиною кордону Римської імперії дві тисячі років тому.
Археологи виявили потужні млини тієї доби та кілька великих будинків із дерева. На їхню думку, цей район створили для забезпечення продуктами харчування, напоями та іншими торговими послугами вояків легіону. Знайдено також одяг, харчові відходи, могили, кераміку, монети й брошки. Крім того, дослідники викопали чотири людські кремації та добре збережений кістяк коня. Вони вважають, що то пожертви богам.
Дев'ятий легіон бився в переможних походах по всій імперії. Більшість учених вважає, що він зник після того, як його спрямували на боротьбу з дикими піктами в Шотландії. Хоча є й інші думки, ніби його відправили до іншої частини імперії, де розпустили, або що його ім'я викреслили із записів після того, як легіон осоромився в бою. Припущення про те, що трапилося з легіоном, породило низку романів, телесеріалів і фільмів.
«Ми багато знаємо про романські фортеці. Однак викопати промисловий район із млином — це справді цікаво,— зауважив керівник проекту Блез Вайнер.— Ми сподіваємося, що він зможе більше розповісти нам про те, як такі військові форпости задовольняли потреби вояків».
Гарі Мороз, менеджер проекту дорожнього агентства, сказав, що розкопки, які почали торік у липні й завершили нині, відкрили експертам унікальне вікно в минуле.
«Вони виявили прихований світ, показавши, як римляни підтримували форт і його околиці»,— додав він.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • РЕКОРДИ
  • ДИВА
  • ПАМ’ЯТІ КОЛЕГИ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».