Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
СВЯЩЕНИК НА СКЕЙТІ— ЗІРКА YOUTUBE
Угорський католицький священик Золтан Лендвай прославився на батьківщині після того, як у Інтернет потрапило відео, на якому служитель церкви катається на скейтборді, повідомляє tsn.ua.
Лендвай відповідає за проведення служб в одинадцяти парафіяльних церквах у південно-західній частині Угорщини (область Залу), а вільний час присвячує катанню на скейті.

Нещодавно священик продемонстрував віруючим своє вміння і прокоментував кожен із виконуваних ним елементів. Відвідувачі церкви, присутні під час його виступу, зняли урок на відео і виклали на YouTube.
Миряни однієї з церков, у якій служить священик-скейтбордист, висловили підтримку своєму духовному наставникові, заявивши, що їм надзвичайно подобається його хобі.
Віряни також запевнили, що обстоюватимуть право Лендвая на катання навіть у тому разі, коли представники римсько-католицької церкви засудять його захоплення скейтбордом.
За кілька днів трихвилинний ролик за участю Золтана набрав понад 175 тисяч переглядів.

ДИВО-КЛЕЙ СКЛЕЇВ ЖІНЦІ ПАЛЬЦІ
Жителька північноіталійського містечка Варацце потрапила до лікарні після того, як тюбик із клеєм, придбаний у китайського торговця, несподівано лопнув у неї в руці, повідомляє NEWSru.ua. Клей, що витік із тюбика, з’єднав пальці лівої руки 35-річної жінки. На думку фахівців, хімічного розчинника, який би зміг роз’єднати пальці, не завдавши непоправної шкоди шкірі пацієнтки, не існує.
У результаті медики відмовилися від проведення хірургічної операції й змушені лікувати жінку за допомогою звичайного вазеліну. Судячи з усього, таке лікування триватиме довго. Тим часом місцеві правоохоронні органи намагаються розшукати торговця, що продає небезпечний «диво-клей».
Пригоди італійки нагадали історію, що сталася 2004 року в Іспанії. Тоді лікарям мадридської лікарні «Досе де Октубре» знадобилося кілька днів, аби роз’єднати руки 39-літнього німця Уве Дітера Кроне і його нареченої Мікаели Нольте, котрих привезли «швидкою» з в’язниці Вальдеморо під Мадридом.
Жінка прийшла відвідати нареченого і непомітно пронесла до залу для побачень тюбик зі спеціальним суперклеєм, який використовували в кузовних автомобільних роботах. Під час бесіди обидва густо намазали ним руки і міцно зціпили кисті. До моменту закінчення побачення клей намертво «схопив» ліві руки нареченого і нареченої.
За словами Кроне, він зробив так, щоб привернути увагу до свого становища. Його затримала іспанська поліція поблизу Кадіса за запитом німецької влади. На батьківщині чоловіка звинувачували у примушенні до проституції. Уве заявляв про свою невинність і висловлював упевненість, що іспанській владі тепер доведеться його вислухати.
2008-го сталося відразу два кумедні випадки з приклеюванням. Мексиканський хлопчик приклеїв руку до ліжка, щоб не повертатися на навчання після зимових канікул. А 35-річного відвідувача громадського туалету у Великій Британії привезли до шпиталю разом зі сталевим унітазом, сидіння якого хтось добре змазав суперклеєм.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • РЕКОРДИ
  • ДИВА

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».