Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ОДНА ЛЮДИНА ЗА СЕКУНДУ
Нині на Землі живе 6,89 млрд осіб. Про це свідчать оприлюднені дані ганноверського фонду «Населення Землі».
Як повідомляє Укрінформ із посиланням на Deutsche Welle, за статистикою кожну секунду на планеті народжується три людини, а всього впродовж року населення збільшується на 80 млн. За прогнозами експертів, через п’ятдесят років населення Землі досягне 9,1 млрд осіб.

Найстрімкіше зростає населення держав, що розвиваються. До 2050 року чисельність населення 49 найбідніших країн подвоїться і становитиме 1,7 млрд. За такої ситуації під загрозою буде реалізація одного із «завдань століття», що стоїть перед міжнародним співтовариством: до 2015-го досягти зниження наполовину рівня бідності в країнах, що розвиваються. Однак досі жодній з них не вдалося подолати бідність, оскільки рівень народжуваності залишався високим.

«ЗАХОДЬ ЗІ МНОЮ ДО ПЕЧЕРИ»
У Болгарії налічується більш як сто печер, які входять до переліку туристичних об’єктів. У деяких підземних залах проходять симфонічні концерти, зберігають при постійній температурі вино і пиво. А ось в Ягодинській печері одружуються, повідомляє Укрінформ.
Третя за довжиною (10500 м) Ягодинська печера є не тільки гордістю Родопського масиву і цікавим туристичним об’єктом. Вона також запорука сімейного щастя і міцного шлюбу. У печері є весільний зал, де реєструють шлюби.
У Родопах існує легенда, що пари, котрі заприсяглися любити і бути вірними одне одному під склепінням згаданої печери, яка існує понад 270 тисяч років, ніколи не розлучаються. А їхні почуття вічні, як і сама печера.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • РЕКОРДИ
  • НОУ-ХАУ
  • ФАКТ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».