Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ПРОРИВ НА ФІНІШНІЙ ПРЯМІЙ
У Барселоні фінішував чемпіонат Європи з легкої атлетики. Українські спортсмени здобули на континентальній першості шість нагород — дві золоті, три срібні й одну бронзову. У загальному медальному заліку вище розташувалися лише збірні Росії, Франції, Великої Британії, Німеччини, Туреччини та Іспанії.

Найгучніша перемога української команди сталася в найпрестижнішому виді бігової програми серед жінок — естафеті 4 по 100 м. Олеся Повх, Наталія Погребняк, Марія Ремень та Єлизавета Бризгіна показали час 42,29 с — це найкращий результат сезону у світі й новий рекорд України!
Лише другими фінішували француженки. Причому на останньому етапі за збірну Франції бігла рекордсменка Європи Крістін Аарон, але впоратися зі швидкістю Бризгіної їй було не до снаги! Третіми на фініші були польські спринтери, які спромоглися випередити росіянок.
«Це була мить, коли навіть не віриш власним очам,— сказала після фінішу Наталя Погребняк.— Ми сподівалися, що за призову трійку поборемося на рівних з іншими, але щоб перемогти, та ще й із найкращим результатом сезону у світі — це фантастика!»
«Чемпіонки Європи, світові лідери, рекордсменки України, заслужені майстри спорту... І все це за один єдиний забіг! — доповнюють дівчата одна одну.— Здійснилося те, чого ми не змогли зробити на цьому чемпіонаті в індивідуальних видах». «У нас усе склалося по етапах,— уточнює Марія Ремень.— Та й мало б нам уже колись пощастити. Хоча за цією перемогою криється не лише фортуна, без якої, до речі, в естафеті також ніяк не обходиться, а й чимало роботи для того, щоб спрацюватися разом. Ми як ніхто інший знаємо, скільки зусиль докладало керівництво команди, щоб роками доводити у міністерстві, що в естафеті можемо досягти успіху».
Перемога в естафеті вінчала чемпіонат Європи. А перше золото збірній України в Барселоні принесла Ольга Саладуха. В сектор для потрійного стрибка вона вийшла лідером європейського сезону. І не лише змогла довести свою результативну перевагу над суперницями, а й поліпшити особисте досягнення нинішнього літа, а отже, і результат у першому рядку європейського топ-листа.
У своїй найкращій спробі донеччанка приземлилася на позначці 14 м 81 см. Більше того, Ольга виконала стабільну і далеку серію стрибків із найнижчим результатом — 14 м 62 см. Навіть у своїй найслабшій спробі вона обійшла срібну призерку змагань Сімону Ля Мантію з Італії.
Для перемоги в Барселоні Ольга Саладуха мала ще особливий «допінг» — доньці Діаночці нещодавно виповнився рік. «Я вже дуже за нею засумувала, дуже хочу її побачити. Ви не уявляєте, як хотілося повернутися до неї з перемогою і радісними емоціями! Я не бачила доньку два тижні. Так надовго ми ще не розлучалися. Сім місяців від дня народження Діани я цілковито присвятила їй, а зараз мені допомагає мама. Щоб побути з онукою і вивільнити мені час для тренувань, мама залишила роботу і зараз віддає усі сили Діаночці, поки що єдиній своїй онучці»,— розповіла після тріумфу в секторі для потрійного стрибка чемпіонка Європи.
Срібні нагороди до скарбнички збірної України принесли Єлизавета Бризгіна (у бігу на дистанції 200 м), Наталія Добринська (семиборство) і Максим Мазурик (стрибки з жердиною). Єдина бронза — в активі Станіслава Мельникова (400 м із бар’єрами).

Антон ШУЛЬГА
також у паперовій версії читайте:
  • ДИНАМІВЦІ ЗДОЛАЛИ НЕПОМІТНИЙ «ГЕНТ»
  • ПЕРЕМОЖЦІ І «ЛУЗЕРИ» ФУТБОЛЬНОГО СВЯТА
  • ПЕРЕМОЖНА СЕРІЯ «ДНІПРА» ТРИВАЄ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».